Author Topic: "Invalid value for Network: 233.33.210.0." when adding static routes  (Read 1825 times)

art_shayderov

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
I just installed ebox. Everything is fine. I added some static routes but this one, to 233.33.210.0/24 returns an error. Any ideas?
Thanks

naelq

  • Zen Monk
  • **
  • Posts: 65
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: "Invalid value for Network: 233.33.210.0." when adding static routes
« Reply #1 on: July 03, 2010, 09:24:44 am »
hi,
do you care to elaborate some more? that how would anyone help if he doesn't know what you are seeing/getting! right?

1. what eBox version?
2. what packages do you have installed?
3. what errors/warnings/messages do you have in the logs? (look in /var/log/ebox/)


art_shayderov

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: "Invalid value for Network: 233.33.210.0." when adding static routes
« Reply #2 on: July 03, 2010, 10:47:02 am »
Thank you for your reply.
But hey, I'm just adding static routes!
Besides I'm not asking to open a ticket.
If someone hit this before please confirm and/or suggest workaround.

mig5

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: "Invalid value for Network: 233.33.210.0." when adding static routes
« Reply #3 on: July 03, 2010, 11:00:18 am »
Probably because that's a multicast address. Why are you trying to add static routes for multicast?


li35-166:~# ipcalc 233.33.210.0 | tail -2
Hosts/Net: 254                   Class D, Multicast

art_shayderov

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: "Invalid value for Network: 233.33.210.0." when adding static routes
« Reply #4 on: July 03, 2010, 03:10:15 pm »
@mig5 That's right, multicast.
This is my ISP's TV-over-IP service and is accessible only from within their network.
I want to add static route because I have 2 gateways.

So I can't add multicast static routes?