Recent Posts

Pages: 1 ... 8 9 [10]
91
Other modules / Re: zentyal webadmin
« Last post by scottdr on June 04, 2020, 12:00:02 pm »
You did not mention if there were any clues in the Zentyal log file /var/log/zentyal/zentyal.log. Please look at this log as soon as you do the zs webadmin restart command

The webadmin interface is served by nginx. if you run 'ps -ef |grep nginx' (without the ' quotes) you should see output like this below : -

root      13993      1  0 May27 ?        00:00:00 nginx: master process /usr/sbin/nginx -c /var/lib/zentyal/conf/nginx.conf
www-data  14001  13993  0 May27 ?        00:01:19 nginx: worker process
www-data  14002  13993  0 May27 ?        00:00:00 nginx: worker process
www-data  14003  13993  0 May27 ?        00:00:07 nginx: worker process
www-data  14004  13993  0 May27 ?        00:00:26 nginx: worker process

If you do see the above, can you send the contents of /var/lib/zentyal/conf/nginx.conf to check the settings?


92
Other modules / Re: zentyal webadmin
« Last post by hshafi on June 04, 2020, 07:33:11 am »
No there are no errors when i run

zs webadmin start

when I check with

zs webadmin status

it says [stopped]
93
Russian / Re: Гостевой доступ samba
« Last post by sk_vm on June 03, 2020, 06:09:41 pm »
В том то и дело, что если отключить в веб интерфейсе самба, а включить его вручную через строку, то все работает и доступ есть. Так что причем тут протоколы я не понимаю)
94
I had some mild headaches around getting Zentyal shares accessible via alternative DNS names so I thought i'd write up a quick how to for anybody else running into this.

Situation beeing, i've got two zentyal boxes, one is a DC/authentication server, another one is supposed to just handle file shares but talk to DC for authentication and whatnot.
It's worth noting at this point Zentyal does not handle DNS requests outside of what is in it's own domain. (my firewall does DNS and just forwards all domain related requests to the zentyal DC)

Upon setting up a share i noticed //servername/share would work fine but replacing server name with anything else spawns an error upon wanting to access a share directory. (something about incorrect parameter)
This box will be replacing an older system with a different name so for legacy purposes I really want it to also work under alternative names.

So samba wants to explicitly know it's aliases, though the "netbios aliases" setting.
This needs to be defined in the samba configuration file.
If you google how to do this on a Zentyal box (as you can't just edit a config file and expect this to survive updates changes or even reboots) you will quickly find a "configuration files" page (https://wiki.zentyal.org/wiki/Configuration_Files) implying this is where you put your custom appendages.
This didn't do anything for me. (what does this do?)

I had to create a "stub" of the actual smb configuration file as described here under section stub: https://doc.zentyal.org/en/appendix-c.html.
So basicly

sudo mkdir /etc/zentyal/stubs
sudo mkdir /etc/zentyal/stubs/samba
sudo cp /usr/share/zentyal/stubs/samba/smb.conf.mas /etc/zentyal/stubs/samba
nano /etc/zentyal/stubs/samba/smb.conf.mas

And add "netbios aliases = space seperated names you want to use" under the "netbios name" value which should contain the name you've origionally given it.

Save this, restart, and bob is your uncle.
95
Directory and Authentication / Unable to remove joined computer from a domain
« Last post by dzidek23 on June 03, 2020, 01:01:26 pm »
Hi,

I was testing Zential domain module, adding users and joining machines. All went smoothly until I wanted to remove a computer from the domain.
The "bin" icon was disabled an I couldn't find a way to kick out this computer. I even went to external applications "admin-tools" from here (hxxps://appimage.github.io/admin-tools/) but that was no help. It looked as if I didn't have the rights to do that change.
Any ideas how to disjoin a machine in this situation?

Cheers
dzidek23
96
Email and Groupware / [SOLVED] Zentyal Mail Filter not Starting
« Last post by johan.badenhorst on June 03, 2020, 11:54:29 am »
Dear All,

Since my upgrade from 6.1 to 6.2 and using the workaround to install zentyal-antivirus and zentyal-mailfilter in this post - https://forum.zentyal.org/index.php/topic,34976.0.html

I cannot start the MailFilter module. when enabling it simply remains "Stopped", if I restart the module, I am greeted with "The module has started successfully." However the Module Status remains stopped.

I have gone through all the logs that I can find but cannot find a reason why this is happening... anyone that can point me in the right direction?
97
Other modules / Re: zentyal webadmin
« Last post by scottdr on June 03, 2020, 11:35:09 am »
Can you check /var/log/zentyal/zentyal.log for any clues/errors?
Do you get any errors when doing the zs webadmin start?
For example :  * Restarting Zentyal module: webadmin                                                                                                                                                                                                      [fail]
Error loading class: EBox::SysInfo error: Global symbol "$lastVersion" requires explicit package name (did you forget to declare "my $lastVersion"?) at /usr/share/perl5/EBox/SysInfo.pm line 330.
BEGIN not safe after errors--compilation aborted at /usr/share/perl5/EBox/SysInfo.pm line 444.
Compilation failed in require at (eval 692) line 1.
BEGIN failed--compilation aborted at (eval 692) line 1.
98
Other modules / Re: WebAdmin not starting
« Last post by hshafi on June 02, 2020, 06:55:05 pm »
I am using zentyal 6.0

have been working fine for a very long time.
However webadmin has stopped working last week. couldnt figure out how to:
can start from terminal by:

sudo zs webadmin start

but when checked again with

sudo zs webadmin status

it says stopped.

Need help!
Modify message
99
Installation and Upgrades / Re: opens the default apache2... no zentyal webadmin
« Last post by hshafi on June 02, 2020, 01:39:22 pm »
I am using zentyal 6.0

have been working fine for a very long time.
However webadmin has stopped working last week. couldnt figure out how to:
can start from terminal by:

sudo zs webadmin start

but when checked again with

sudo zs webadmin status

it says stopped.

Need help!
100
Other modules / zentyal webadmin
« Last post by hshafi on June 02, 2020, 01:25:51 pm »
I am using zentyal 6.0

have been working fine for a very long time.
However webadmin has stopped working last week. couldnt figure out how to:
can start from terminal by:

sudo zs webadmin start

but when checked again with

sudo zs webadmin status

it says stopped.

Need help!
Pages: 1 ... 8 9 [10]