Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - vissie003

Pages: [1]
1
Dutch / Virtuele installatie loopt vast, virtualbox starten bij boot
« on: January 08, 2012, 07:28:15 pm »
LS,

Op mijn zentyal-server moest ik vanwege het feit dat he boekhoud programma alleen overweg kan met windows server, Windows Server 2008 (64-bit) virtueel installeren, na het instellen van de harde schijven, netwerk en geheugen heb ik de cd geselecteerd om op te starten, de installatie komt te voorschijn, als ik een paar keer op volgende heb geklikt blijft het scherm van de installatie grijs (het achtergrond van Windows Server Installatie http://bit.ly/yV1LYp << zoiets dus) de processor belasting gaat terug naar 0 maar het scherm blijft grijs, na een paar keer opnieuw te proberen heb ik besloten om virtualbox-ose te installeren.

Dat is gelukt, windows server geïnstalleerd en ingesteld, maar nu zit ik met een ander probleem en dat is dat deze Virtualbox niet opstart samen met Zentyal, dus wanneer de zentyal server ooit een keer uitvalt moet de virtueel geïnstalleerde windows server handmatig worden opgestart.

Dus nu is mijn uiteindelijke vraag(en),

Heeft er iemand een oplossing voor het feit dat de installatie vastloopt of weet er iemand een manier om virtualbox samen met de zentyal-server op te laten starten?

Daarnaast loop ik ook nog tegen een opstart probleem van Zarafa-licensed aan maar daar maak ik wel een nieuw topic voor aan

Alvast hartelijk bedankt voor de hulp

MVG Vissie003   

2
Dutch / Herinstallatie van Zentyal mislukt
« on: October 03, 2011, 12:27:04 pm »
LS,

Tijdens het herinstalleren van Zentyal liep tegen de volgende foutmelding op:

[!!] Programmatuur selecteren en installeren

Installatiestap mislukt
De installatiestap Programmatuur selecteren en installeren is mislukt. U kunt deze stap nogmaals proberen uit te voeren, of u kunt deze stap overslaan en voor iets anders kiezen.

De installatie gaat de mist in bij 84%, ik heb me suf lopen zoeken op internet maar daar krijg ik niks gevonden, ook heb ik de .ISO opnieuw gedownload, de checksum gecontroleerd, gebrand met x1 gebrand met x4 gebrand met nero, gebrand met Imageburn, gebrand op CD, gebrand op CD-RW, gebrand op DVD, gebrand op DVD-RW en gebrand op 2 verschillende systemen

Ook heb ik een dag eerder proberen te installeren op een ander systeem maar dat mocht ook niet baten, exact dezelfde fout.

Doe ik iets fout of is het iets bij Zentyal??

Het onderstaande linkje verwijst naar een site waar ik het logboek is geupload (aangezien het groter is dan het maximum dat hier is toegestaan)

http://bit.ly/oZKq2c

Alvast bedankt voor alle reacties

Groetjes van Vissie

Pages: [1]