Recent Posts

Pages: 1 ... 8 9 [10]
91
Installation and Upgrades / [Solved] Re: Zentyal 7 install w/o gui
« Last post by chiefrango on August 16, 2021, 04:28:40 pm »
Yes! Thank you

https://wiki.zentyal.org/wiki/Installation_Guide
Side note: this wiki link has a doc bug

[snip]
And then point your browser to the Zentyal IP address and follow the instructions on screen:
https://<zentyal-ip-address>/
[end snip]

URL should be: https://<zentyal-ip-address>:8443/

Tim...
92
Installation and Upgrades / Re: Zentyal 7 install w/o gui
« Last post by webmaster on August 16, 2021, 09:35:24 am »
Hello there,

You have to authenticate with the Ubuntu system user (any system user that belongs to the sudo group can login to the Zentyal GUI). After this, you can start with the configuration wizard.

Thanks for the feedback - We will make this clarification in the official documentation as well.

BR.
93
Installation and Upgrades / Zentyal 7 install w/o gui
« Last post by chiefrango on August 16, 2021, 02:01:32 am »
https://doc.zentyal.org/en/installation.html

Following the above link using zentyal_installer.sh using 'n' for graphical install)
[ Do you want to install the Zentyal Graphical environment? (n|y) n ]

all goes well with install and I bring up the first time URL [ https://zen1:8443/ ] displays normally.

The webpage requires username/password.
However, zentyal_installer.sh never prompts for username/password as would the console graphical installer.

What is the first time username/password for the initial webpage using zentyal_installer.sh w/o graphical install?

Thanks, Tim...
94
Email and Groupware / Zentyal 7.0 Sogo-Sieve dont work
« Last post by AkustikProjekt on August 15, 2021, 08:30:26 pm »
Hi,

I installed a new Zentyal 7.0 server as a mail server, but Sogo-Sieve does not work. Sieve is activated in the Zentyal web interface, I created the rule in Sogo, but Sieve just doesn't work. Does anyone have a tip why this can be?

BR
Christian
95
Installation and Upgrades / Re: Zentyal 7.0 Install on a LXC Container
« Last post by Deslack on August 15, 2021, 12:29:22 pm »
Hello Daniel,

I apologize for reverting back after so long.

I used a Ubuntu LTS 20.04 LXC Container Template in Proxmox installation. I realize that after running the zentyal_installer.sh script, I haven't got gnupg2 installed, so I installed it afterwards, then re-ran the zentyal-installer.sh script. Since the script already found the line inside /etc/apt/sources.list, it won't proceed with the apt-key.

Maybe either check for gnupg2 before apt-key, or use another way to determine whether the key is already installed?
96
Installation and Upgrades / Re: Dovecot Permission Denied stats-writer
« Last post by avosec on August 13, 2021, 10:28:20 am »
You can change the mode to 666 to allow everyone access to the stats in /etc/dovecot/dovecot.conf, but i will not recommend it. It's better to use some default group like "mail" or "ebox" as is the case with Zentyal.

Please try to add the below to /etc/zentyal/stubs/mail/dovecot.conf.mas, more on stubs you can learn from https://doc.zentyal.org/6.1/en/appendix-c.html

service stats {
  unix_listener stats-reader {
    group = ebox
    mode = 0666
  }
  unix_listener stats-writer {
    group = ebox
    mode = 0666
  }
}
service anvil {
  unix_listener anvil {
    group = ebox
    mode = 0666
  }
}

Once you save the changes, please restart dovocot (zs mail restart).
97
The scripts are located at: '/usr/share/zentyal-samba/'.
98
Hi Gilberto,

I did a few tests in my lab and I couldn't reproduce those errors, probably it was an isolated issue.

As an additional note, when you install all the modules but you skip their configuration in the wizard, it is normal to get the following messages in the log file 'syslog':

Code: [Select]
Your configuration is broken. Not reloading Apache 2
AH00526: Syntax error on line 47 of /etc/apache2/conf-enabled/SOGo.conf:
Invalid command 'ProxyRequests', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration

This is because Webmail module isn't enabled yet.

Best regards, Daniel Joven.
99
Hi there

I had a problem here, when install Sogo.
After installed all modules, I notice a message indicate that was need to run dpkg --configure -a in Linux console.
So I opned a ssh session and ran the above command.
But I get a lot o errors such as:
sudo  dpkg --configure -a
[sudo] password for administrador:
Configurando sogo:amd64 (5.0.1.20201214-1) ...
======= Important SOGo post-installation note =======

SOGo database schemas are _not_ automatically upgraded by
the packaging system.

Please check the list of database schema upgrade scripts
inside /usr/share/doc/sogo/ and apply them if needed.

More details can be found in the Upgrading section:
https://sogo.nu/files/docs/SOGoInstallationGuide.html#_upgrading

apache2_invoke: Enable configuration SOGo
apache2_reload: Your configuration is broken. Not reloading Apache 2
apache2_reload: AH00526: Syntax error on line 47 of /etc/apache2/conf-enabled/SOGo.conf:
apache2_reload: Invalid command 'ProxyRequests', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration
Job for sogo.service failed because the control process exited with error code.
See "systemctl status sogo.service" and "journalctl -xe" for details.
invoke-rc.d: initscript sogo, action "start" failed.
● sogo.service - LSB: SOGo server
     Loaded: loaded (/etc/init.d/sogo; generated)
     Active: failed (Result: exit-code) since Mon 2021-08-09 13:41:49 -03; 27ms ago
       Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
    Process: 69909 ExecStart=/etc/init.d/sogo start (code=exited, status=1/FAILURE)

ago 09 13:41:48 srv01 systemd[1]: Starting LSB: SOGo server...
ago 09 13:41:49 srv01 sogo[69909]:  * Starting SOGo sogo
ago 09 13:41:49 srv01 sogo[69989]: /usr/sbin/sogod: Uncaught exception NSInvalidArgumentException, reason: Tried to add nil to array
ago 09 13:41:49 srv01 sogo[69990]: chown: cannot access '/var/run/sogo/sogo.pid': No such file or directory
ago 09 13:41:49 srv01 systemd[1]: sogo.service: Control process exited, code=exited, status=1/FAILURE
ago 09 13:41:49 srv01 systemd[1]: sogo.service: Failed with result 'exit-code'.
ago 09 13:41:49 srv01 systemd[1]: Failed to start LSB: SOGo server.
dpkg: erro ao processar o pacote sogo:amd64 (--configure):
 o subprocesso instalado, do pacote sogo:amd64, o script post-installation retornou erro do status de saída 1
dpkg: problemas com dependências impedem a configuração de zentyal-sogo:
 zentyal-sogo depende de sogo (>= 5.0.1); porém:
  Pacote sogo:amd64 não está configurado ainda.

dpkg: erro ao processar o pacote zentyal-sogo (--configure):
 problemas de dependência - deixando desconfigurado
dpkg: problemas com dependências impedem a configuração de zentyal-groupware:
 zentyal-groupware depende de zentyal-sogo; porém:
  Pacote zentyal-sogo não está configurado ainda.

dpkg: erro ao processar o pacote zentyal-groupware (--configure):
 problemas de dependência - deixando desconfigurado
dpkg: problemas com dependências impedem a configuração de sogo-activesync:
 sogo-activesync depende de sogo (= 5.0.1.20201214-1); porém:
  Pacote sogo:amd64 não está configurado ainda.

dpkg: erro ao processar o pacote sogo-activesync (--configure):
 problemas de dependência - deixando desconfigurado
A processar 'triggers' para libc-bin (2.31-0ubuntu9.2) ...
Erros foram encontrados durante o processamento de:
 sogo:amd64
 zentyal-sogo
 zentyal-groupware
 sogo-activesync

And Yes! My Linux box is in PT-BR.

But after some strogle I figure out that need to trigger two steps:

Step 1 - touch /var/run/sogo/sogo.pid

After this I was to apply apt -f install but Apache2 configuration was in error.

Step 2 - in order to finish the installation I was indeed need to activate the proxy Apache module using:

a2enmod proxy

Then, after this apache2conf configtest ran smootlhy.

Just wanna report this problem.


Thanks.


100
Installation and Upgrades / Re: can't log in Webadmin
« Last post by rubicon on August 09, 2021, 08:28:59 am »
A similar problem after upgrading from version 6.2 to version 7. sudo zs webadmin restart - but after a day or so its back to same problem.
/usr/share/perl5/EBox/MyDBEngine.pm line 289
Pages: 1 ... 8 9 [10]