Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mmullenders

Pages: [1] 2 3
1
Dutch / Re: Uitwiseling ervaringen
« on: June 02, 2014, 09:29:28 pm »
Hi Ian,

Ik was initiële aanstichter voor die eerste bijeenkomst in Maastricht welke door Rob prima werd georganiseerd. Ik was daar samen met Huub van Hal (Zarafa specialist). Huub en ik hebben samen met Willem Poort (ontmoet op de Zentyal Summit '12) in 2012 geprobeerd om Zentyal Nederland op de kaart te zetten en hebben daarvoor zelf een vereniging opgericht "Colize" (Cooperative partnerschip in Linux and Zentyal, www.colize.nl). We waren een aantal keren in Spanje en hebben menig gesprek gehad met Nachio (oprichter) en Heidi (zijn vrouw). Echter wat blijkt is dat Zentyal moeilijk op de markt te zetten is vanwege een te kleine draagvlak omdat de "specialisten" liever op hun eilandje blijven zitten. Samenwerken aan naamsbekendheid is een hels karwei.
Desalniettemin is en blijft Zentyal een potentieel SBS-alternatief en ik zou het geweldig vinden als we weer eens bij elkaar kunnen komen om kennis en kunde te delen. Laten we eens alle opties ophouden en kijken wat er uit kan komen. Is overigens bekend hoeveel deelnemers er zijn afgezien van die paar die op jouw verzoek hebben gereageerd?

Met vriendelijke groet,

Maurice Mullenders.2
Dutch / Wie heeft ervaring met Zarafa en Alfresco
« on: February 15, 2012, 01:24:54 pm »
Beste Zentyalisten,

Ik heb alfresco geïnstalleerd en wil nu graag de integratie met zarafa werkend hebben.
In zarafa heb ik vrij eenvoudig de plugin kunnen activeren maar krijg in de webmail een foutmelding zodra ik een bericht in alfresco wil archiveren.
authentication failer: host name not found

Wie heeft er ervaring met zarafa/alfresco en heeft dit succesvol kunnen implementeren zodat dit ook van buitenaf kan werken.

Mvgr

Maurice

3
Dutch / Handmatig starten van een backupschedule
« on: November 24, 2011, 07:07:50 pm »
Beste Zentyalisten,

Weet iemand van jullie hoe je een ingestelde backupschedule handmatig kunt starten? Ik wil na wat werkzaamheden direct een backup kunnen trekken van alle data zoals het in de schedule staat ingesteld.

Mvgr

Maurice.4
Dutch / Re: proxy instellen via dhcp/dns optie
« on: November 23, 2011, 09:50:12 pm »
Beste Rob,

Idd ik wil dus geen transparent proxy gebruiken zodat er een verplichte authenticatie moet plaatsvinden.
Daarmee kan ik dus op basis van groepslidmaatschap gaan fine tunen. En ik hoop dan ook op basis van gebruikers- of groepsnaam loggings te kunnen uitdraaien waaruit blijkt hoe het internet gedrag is.
Mocht dit op basis van transparent proxy ook mogelijk zijn dan verneem ik dat graag.


Mvgr

Maurice

5
Dutch / proxy instellen via dhcp/dns optie
« on: November 23, 2011, 06:27:03 pm »
Beste Zentyalisten,

Ik wil graag weten hoe ik het beste de proxy instelling van de browsers centraal kan aanbieden zonder op alle pc handmatig deze te moeten instellen.
Ik weet dat er meerdere mogelijkheden zijn (zie wiki http://trac.zentyal.org/wiki/Documentation/Community/HowTo/SelectRightHTTPproxyDesign) echter de DNS variant is me tot heden niet gelukt.
Wie heeft hier ervaring mee en kan zijn/haar implementatie toelichten.

Mvgr

Maurice

6
Dutch / Meest gebruikte modules, hoe zet jij Zentyal in?
« on: November 15, 2011, 03:47:12 pm »
Beste Zentyalisten,

Na het bijwonen van de Summit 2011 te Zaragoza afgelopen vrijdag en zaterdag, ben ik zeer benieuwd naar hoe men Zentyal als toegevoegde waarde voor de automatisering ziet. Word het ingezet als een deeloplossing of als een totaal oplossing.

Het is mogelijk om meerdere malen een 'vote' uit te brengen (3x) omdat uiteraard voor iedere situatie weer een andere oplossing mogelijk is. Probeer echter wel voor je zelf het meest toegepaste te selecteren.

Met vriendelijke groet,

Maurice Mullenders

7
Dutch / Re: Zentyal (pre)launch party
« on: September 15, 2011, 10:59:28 pm »
Beste Zentyalisten,

Als we idd iets willen opbouwen zal er effort in gestoken moeten worden. Mij maakt het niet uit waar het is zolang we elkaar maar eens ontmoeten. Wie weet hoe interessant/leerzaam en gezellig het kan worden.
Maar mocht het niet lukken om 1 centrale plek te kunnen kiezen waarom dan geen twee? Bijvoorbeeld voor het Zuiden een locatie in Roermond of Weert voor mijn part Maastricht of Luik en voor het Noorden Utrecht of Lelystad.
Er zullen gegarandeerd mensen zijn die weer mensen kennen om een locatie gratis ter beschikking gesteld te kunnen krijgen.
En ja, dan zal ik ook naar beide meetings gaan om iedereen te leren kennen.

Zo ga ik ook in november ook naar de Zentyal Summit 2011 te Zaragoza. Waarom? Omdat het me boeit en dan is die investering in tijd  en geld me het dubbel en dwars waard. Hoe dan ook zal ik op de een of andere wijze er materieel of immaterieel profijt aan overhouden. Zien en gezien worden, dat is de motto en dat geld ook voor Zentyal in Nederland en België.

Dus kom op Zentyalisten, maak er wat van, dan hebben we allen er voordeel aan.

Overigens zijn er nog meer gegadigden die naar de Summit willen gaan? Wellicht dat we dan wat kunnen afspreken en samen er naar toe reizen.

Met vriendelijke groet,

Maurice

 

8
Installation and Upgrades / Re: Hardware VOIP phones
« on: September 09, 2011, 11:29:37 pm »
Hi Half_life,

are there any updates? Please let me know if you succeeded in implementing hardware voip-phones.

Kind regards,


Maurice
 

9
Dutch / Re: Zentyal (pre)launch party
« on: September 08, 2011, 10:17:07 pm »
Hoi Jan,

Prima idee, ik heb intussen al persoonlijk kennis gemaakt met Rob Bosch in Maastricht in het FabLab gebouw. Overigens ook zeer geschikt voor een meeting, maar ja de afstand is voor sommigen te groot tenzij we er een daginvullen aan kunnen geven.
Utrecht is idd centraler. Ik ben benieuwd of je meer reacties krijgt.
Ik verneem wel via het forum op welke datum, hoe laat en waar.

Groet,

Maurice

10
Dutch / Re: missende info (wiki)
« on: August 02, 2011, 09:54:22 pm »
Even een teaser,
wat prevaleert: een hardware raid of een software raid (mdadm)?
En what about een disaster recovery, hoe snel kun je herstellen van een hardware defect (raid-controller) indien je gebruik maakt van (software) raid?

Hebben jullie ook ervaring met nfs en iscsi op Zentyal?

Groet,

Maurice

11
Dutch / Re: Probleem met webserver?
« on: July 20, 2011, 10:10:35 pm »
Hoi Jan-Martin,

Je index.html voor testkrikken moet liggen in /srv/www/www.testkrikken.nl

The DocumentRoot or root directory for each page is in the /srv/www/<domain>/ directory. In addition, it is possible to apply a customised Apache configuration to each Virtual host by adding a file to the /etc/apache2/sites-available/user-ebox-<domain>/ directory.

Tevens heb ik in de DNS voor www.testkrikken.nl een andere ip toegekend en vervolgens bij network een virtual interface (eth2) aangemaakt met dat ip-adres.

Laat maar weten weten of het voor je werkt want mij is het zo wel gelukt.


Mvgr

Maurice

PS Misschien leuk voor de andere Zentyalisten als je geheel vrijwillig je wilt voorstellen in de topic van rrob "voorstel ronde".

12
Dutch / Re: Voorstel rondje
« on: July 11, 2011, 10:15:19 pm »
Hoi Rob,

Te gek man, proficiat.
Was het moeilijk? Of mag je er niks over kwijt.

Groet,
Maurice
 :)

13
Dutch / Re: Een informele bijeenkomst
« on: July 06, 2011, 11:28:25 pm »
Beste "Zentyalisten",

Idd jammer dat een eerste bijeenkomst er nog niet in zat maar wellicht dat september meer mogelijkheden/kansen biedt.
Het lijkt me ook meer motiverend als we voor een bijeenkomst een agenda hebben waar forumleden een eigen bijdrage aan leveren.
Een topic waar ik een bijdrage aan zou willen leveren is Zentyal op Proxmox. Ik wil me hier sowieso in gaan verdiepen aangezien het een goed alternatief is voor VMWare esx4i. Er zijn al andere forumleden die een dergelijke implementatie hebben draaien, dus wellicht met hun medewerking zou ik een demonstratie kunnen verzorgen.
Zo zijn er ook topics die me de moeite waard lijken: Zentyal/ThinClients, Zentyal/MobilePhones, Zentyal/Voip, Zentyal/KerioWorkspace(sharepoint alternatief), etc
Zodra we een aantrekkelijk agenda hebben kunnen samenstellen rest alleen nog het zoeken naar een geschikte locatie(s) en datum.
Ik zie graag jullie suggesties en ideeën tegemoet.

Groet,
Maurice

14
Dutch / Re: VPN achter een proxy server
« on: June 27, 2011, 10:42:24 pm »
Hoi Pete83?

Ik kan je slechts vertellen hoe ik het gedaan. Voor mij in ieder geval een werkende situatie. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van de wiki.  Mocht je overigens dieper in de materie willen duiken dan is het studieboek https://store.zentyal.com/training/book-admin-en.html een aanrader.

router 192.168.111.1
Zentyal eth0 192.168.111.10 (Zentyal extern); eth1 10.10.0.10 (Zentyal intern)
Zentyal VPN listen op eth0 192.168.160.0
Volg de instructies op http://doc.zentyal.org/en/vpn.html
VPN server -> advertised networks -> toegevoegd 10.10.0.0 en 192.168.111.0
Met deze laatste instelling geef ik vpn users toegang tot zowel het intern als het extern netwerk. Dit omdat ik netwerkprinters ed in het extern netwerk heb staan.
Of het de mooiste oplossing is weet ik niet maar voor mij voldoende.

Ik hoop dat ik je wat op weg heb kunnen helpen zo niet dan laat het me gerust even weten dan zal ik proberen het in mijn labomgeving na te bouwen.

Mvgr

Maurice Mullenders
mmullenders@gmail.com

PS Ik zou het hartstikke leuk vinden als je mee doet aan het "voorstel rondje" van robb zodat we elkaar beter leren kunnen.
 

15
Installation and Upgrades / Re: Zentyal Users Group Netherlands
« on: June 24, 2011, 08:14:45 am »
Hi Nachico,

We are planning our first Dutch Forum Members meeting. As prime topic we will try to plan a program with workshops and other activities. Is possible the present a calendar in this forum?

Kind regards

Maurice

Pages: [1] 2 3