Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - denis.robel

Pages: [1] 2
1
Installation and Upgrades / can't log in Webadmin
« on: May 21, 2021, 05:08:28 pm »
Hallo,

ich following problem:I can't login into the web admin gui.

<code>
Error inserting data: INSERT INTO audit_sessions ( `username`, `event`, `ip`, `timestamp`) VALUES ( ?, ?, ?, ?)
 
Values: $VAR1 = [
          'administrator',
          'fail',
          1574024078,
          '2021-5-21 17:4:38'
        ];

 at /usr/share/perl5/EBox/MyDBEngine.pm line 289
</code>

What can I do to fix the problem?

2
Hallo,

I upgraded ejebberd manually to 20.04 now the ldap authentication does not work anymore.

old code
Code: [Select]
auth_method: ldap
ldap_servers:
  - "127.0.0.1"
ldap_port: 389
ldap_rootdn: "CN=zentyal-jabber-zentyal2,CN=Users,DC=dantschke,DC=org"
ldap_password: "-----------------------------"
ldap_base: "DC=dantschke,DC=org"
ldap_uids:
  - "jabberUid": "%u"

Startup ends with error:
2020-06-19 15:19:18.343 [critical] <0.107.0>@ejabberd_app:start:71 Failed to start ejabberd application: Invalid value of option ldap_uids: Expected map, got list instead

I'm not so familar with ldap but I thing ther should be an ldap filter in config, something like that:

Code: [Select]
auth_method: [ldap]
ldap_servers: [office.org]  # List of LDAP servers
ldap_base: "DC=office,DC=org" # Search base of LDAP directory
ldap_rootdn: "CN=Administrator,CN=Users,DC=office,DC=org" # LDAP manager
ldap_password: "*******" # Password to LDAP manager
ldap_uids: [sAMAccountName]
ldap_filter: "(memberOf=*)"

The ejabberd.yml.mas should be modified that it will working again with ejabberd 20.04.

see https://docs.ejabberd.im/admin/configuration/database-ldap/#ldap-authentication

Some help would be appreciated...

best regards Denis

3
Installation and Upgrades / PPPOE via VLAN German Telekom
« on: June 10, 2020, 09:40:08 am »
Hallo,

I have some trouble to use ppp via VLAN. For German Telekom I need valn id 7

I configured following scenario:

1. For Network Interfaces eth0 I use method virtual lan and I add VLAN ID 7 --> I've got a new network interface VLAN7
2. For interface VLAN7 I use method PPPOE and I put username and password in the fields

The result is I cant get any connection...

When I configure all manually
Code: [Select]
ip link add link eth0 name eth0.7 type vlan id 7

pppoeconf eth0.7

pon dsl-provider

route add default ppp0

all is working well. So there the problem must be on Zentyal side.

The result is that on every restart I have to edit the config manually.

I'm running Zentyal 6.1.4.

Help is much appreciated.


4
German / PPPOE über VLAN Deutsche Telekom
« on: May 15, 2020, 10:59:20 am »
Hallo,

ich habe ein Problem mit der Einwahl über PPPOE. Der Provider ist die deutsche Telekom.
Es ist bekannt, dass zwischen der Netzwerkkarte und dem DSL Modem ein Vlan mit der ID 7 bestehen muss.

Wenn ich das Device händisch einrichte klappt das:
Code: [Select]
vconfig add eth0 7


Dann sehe ich unter Schnittstellen das Device eth0.7 kann dann PPPOE auswählen und die Zugangsdaten einstellen.
Ich muss die Verbindung dann starten mit:
Code: [Select]
pon /etc/ppp/peers/zentyal-ppp-eth0.7

und anschließend muss ich die default route auf ppp0 setzen

Gibt es hier jemanden , der das alles mit zentyaleigenen Mitteln erledigt hat?

Unter Zentyal wird ein device VLAN7 angelegt wenn ich bei eth0 ein virtuelles Netzwerk mit der ID 7 einrichte.
Dann kann ich auch die Zugangsdaten eingebne, aber dann gehts nicht weiter, da die Schnittstelle VLAN7 nicht angelegt wird. ipconfig zeigt die nicht an.

Über Tipps zur Lösung wäre ich dankbar.

VG Denis

5
German / VPN Zentyal 6 kein Zugriff
« on: September 13, 2019, 02:50:34 pm »
Hallo,

ich habe auf einem frischen Z6.0 das VPN aufgesetzt.
Ich bekomme von keinem Client aus eine Verbindung.

Log vom Client endet mit:
Fri Sep 13 14:46:58 2019 UDP link local: (not bound)
Fri Sep 13 14:46:58 2019 UDP link remote: [AF_INET]MEINE_IP:1194
Fri Sep 13 14:46:58 2019 MANAGEMENT: >STATE:1568378818,WAIT,,,,,,

Es sieht aus, als ob die Firewall des Servers alles blockt. Ich habe den Port auf dem der VPN server lauscht aber frei gegeben...
Hat sich gegenüber Z5 hier etwas verändert, denn mit einem Z5 Server läuft das Setup...
Gibt's hier jemanden, der mir ein paar Hinweise geben kann?

Viele Grüße aus Leipzig

 Denis

6
Installation and Upgrades / direct migration from z 3.5.9 to 5.0.10 ?
« on: February 14, 2018, 08:40:54 am »
Hallo,

I have to migrate a Zentyal server 3.5.9 to the actual 5.0.10
It's working as stand alone DC with full infrastructure (DHCP, DNS, SAMBA, VPN, mail, mailfilter, sogo, firewall).

Is there any procedure to migrate directly or partly the users groups etc? Any hints would be appreciate.

with best regards

Denis

7
Hallo,

I have the problem that forwarded HTML-Mails not shown correctly.

I can only see the attachments and no written text! I seems that the HTML code will be broken by forwarding or replying I don't know.

In other mail clients like Thunderbird, Roundcube or my synced Phones (Android and MeeGo) the mails are shown correctly.
Is there anybody who has fixed this problem?

best regards

Denis

8
Installation and Upgrades / sslv3 POODLE vulnerability
« on: October 17, 2014, 08:27:28 pm »
Hallo,

is there any howto for zentyal to deactivate SSLv3?
I searched the web and found solutions for dovecot, postfix and apache...
But for apache it does not work and I don't know where ssl is configured in special case of zentyal.
Can somebody give me a hint?

with best regards

Denis

9
Hallo,

I upgraded from zentyal 3.4 to 3.5 and run in trouble with Sogo webfrontend and shared mailboxes.

In version 3.4 all worked as expected and now I have following problem:

I can share some mail folders of a user and I see it under shared but without content.

With Kmail or thunderbird I'm able to open the folders an I can read the content. With SoGo webfrontend not.

In the sogo logfile I get following error:

Code: [Select]
{RawResponse = "{ResponseResult = {description = \" Character not allowed in mailbox name: '.'\"; flag = CANNOT; result = no; tagId = 56; }; }"; access = CANNOT; reason = " Character not allowed in mailbox name: '.'"; result = 0; }

In the dovecot configuration (and i the .mas file too) I set two namespaces private and public with seperator = /

Did some one changed the behaviour of the webfrontend?

Can somebody give me some hints?

10
German / Sogo Sieve Abwesenheitsmail wird nicht versendet
« on: July 03, 2014, 03:11:44 pm »
Hallo,

ich habe hier ein kleines Problem mit SOGo:
ich habe Sieve mit Dovecot eingerichtet und kann über das SOGo Webfrontend die Filteregeln definieren und die Regen werden auch ordnungsgemäß ausgeführt --> bedeutet, dass sieve funktioniert.

Aber die Abwesenheitsbenachrichtigungen werden komplett verschluckt:
ich erhalte im Syslog den Fehler:

Code: [Select]
discarded duplicate vacation response to
obwohl noch nie eine Mail des Absenders im Zeitraum bei dem "Urlauber" eingegangen ist.
Der Mailserver arbeitet als Server mit Relay-Host. Die eingehenden Mails werden per fetchmail geholt und an den MTA übergeben.

Wo kann ich ansetzen, damit die Abwesenheitsbenachrichtigung korrekt versendet wird (Sieve, Amavis, Postfix)?

Schöne Grüße aus Leipzig

Denis

11
Installation and Upgrades / [SOLVED] ACL SOGO / Dovecot ACL Question
« on: April 10, 2014, 01:49:41 pm »
Hallo,

is there anybody out who is able to share an IMAP Folder of  his own mailbox with other users?

My problem is that I don't know how I configure this...

Maybe somebody can give me a hint where i find some good documentation or a Howto about mail folder sharing with sogo...

with best regards

Denis

12
Hallo,

at the moment the zentyal-webmail is only accessable from internal network.
When I want to login from external network I can only see the logon screen and if I want to login nothing happens.

Is there a small howto available to setup the firewall and sogod that its able to connect from external networks?

with best regards

Denis

13
German / SOGo Webfrontend - Zugriff von Außen
« on: March 30, 2014, 10:23:15 pm »
Hallo,

wie kann ich dem Zentyal-SOGo Webfrontend beibringen, Logins auch über https aus dem Internet entgegen zu nehmen?

Im lokalen Netz klappt der Zugriff.
Die Firewall lässt momentan http, https und ftp aus dem I-Net zu, das reicht aber für SOGo irgendwie nicht.

Schöne Grüße aus Leipzig

Denis

14
Installation and Upgrades / activate Module zentyal-mail failed
« on: March 27, 2014, 08:09:23 pm »
Hallo,

because of a "very fast click" I removed all email stuff.

I reinstalled all and as I want to activate it then I run in following error:
Failed to enable E-Mail: Address liebetrau@dantschke.org is already in use by the Benutzer liebetrau

But I cant see this user. I know that I created this user with zentyal webfrontend.

How can i delete this user or his mail address via script?

with best regards

Denis

by the way I'm using zentyal 3.4 64bit

15
Installation and Upgrades / Can't add new users...
« on: March 24, 2014, 08:49:33 pm »
Hallo,

since one week I'm not able to add a new user.
My System is a Zentyal 3.0.32 Server with Samba DC. Is there any possibility to fix this problem?

Code: [Select]

root command echo 'dn: CN= changetype: add xidNumber: 50000 objectSid: objectClass: sidMap type: ID_TYPE_UID cn: ' | ldbmodify -H /opt/samba4/private/idmap.ldb failed. Error output: Failed to parse ldif Command output: GENSEC backend 'gssapi_spnego' registered GENSEC backend 'gssapi_krb5' registered GENSEC backend 'gssapi_krb5_sasl' registered GENSEC backend 'schannel' registered GENSEC backend 'spnego' registered GENSEC backend 'ntlmssp' registered GENSEC backend 'krb5' registered GENSEC backend 'fake_gssapi_krb5' registered string_to_sid: SID is not in a valid format Modify failed after processing 0 records . Exit value: 1

with best regards

Denis

Pages: [1] 2