Zentyal Forum, Linux Small Business Server

International => Magyar => Topic started by: bakcsa83 on July 28, 2016, 12:57:29 pm

Title: Default login shell
Post by: bakcsa83 on July 28, 2016, 12:57:29 pm
Sziasztok,

Beléptettem néhány linuxot futtató gépet egy zentyal domain-be (verzió: 4.2). Működik jól, egy problémám akadt, hogy a default shell, amit be lehet állítani a "Users and Computers ->LDAP settings->PAM Settings" menüben nem tükröződik a beléptetett gépeken. Ha jól látom, ez a beállítás csak lokálisan, a Zentyal-t futtató gépen érvényesül.

A beléptetett gépeken minden user-hez /bin/sh van rendelve "getent passwd"-szerint, ami nekem nem jó. (A home foldereket viszont helyesen kezeli).

A két kérdésem:
Van rá mód, hogy Zentyal oldalon beállítsam a default shellt úgy, hogy a kliens gépek is azt használják? Zentyal ldap szervert átböngészve nem találtam sehol definiálva. Ugyanez az eredmény Windows Remote Server administration tools-al is. Arra számítottam, hogy megtalálom valahol Unix attributes-t és ott be tudom állítani, de nyoma sincs unix attributes-nak.

A második, ha nincs ötlet zentyal oldali beállításra, tudnátok egy trükköt javasolni, amivel kliens oldalon felülírhatom a domain user-ek default shell-jét? Debian/Ubuntu..

Köszi előre is!