Zentyal Forum, Linux Small Business Server

International => Magyar => Topic started by: VodkaTam on October 25, 2014, 09:34:10 am

Title: Transzparens proxy
Post by: VodkaTam on October 25, 2014, 09:34:10 am
Sziasztok!

Virtuális környezetben kísérletezem, beállítottam a proxyba teszt jelleggel néhány szűrést, ami remekül működik is. Viszont ha bekapcsolom a transzparens módot (és a kliensen kikapcsolom a proxyt), onnantól fogva csak a szűrőszabállyal teljes egyezés esetén blokkol. Pl. Facebooknál a https-t nem szűri, vagy más oldalaknál ha az url után van még egy /forum, azt már engedi megnyitni. a szabálynál a * karaktert nem engedi használni. Próbáltam tűzfalszabályokkal is babrálni, de nem sok sikerrel. Mit csinálok rosszul, mit kéne még beállítani?

Odáig sikerült eljutnom, hogy a 80-as portot átirányítottam a szerverre, így már minden forgalmat megfelelően szűr, viszont a https-t nem. Próbáltam a 443-as portot is átirányítani, de hatástalan.
Title: Re: Transzparens proxy
Post by: gabor.strama on December 19, 2018, 09:09:56 am
Szia!

A https proxyzása annyira nem is egyszerű, Mert egy titkosított kommunikációt kell kibontani vizsgálni vissza csukni stb.
Eddig úgy tudtam hogy a https-t transparensben nem is lehet proxy-zni. De ha gondolod akkor googli és "transparent https proxy with squid" Erre keress rá.