Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - PeeZzz

Pages: [1]
1
Dutch / Zentyal als vervanger MS Small Business Server
« on: December 13, 2014, 03:59:34 pm »
Goedendag, ik zal me even voorstellen, Peter, zzp-er, eigenlijk al jaren een Microsoft-man, maar nu op zoek naar een (goedkopere) vervanger voor MS SBS voor mijn klanten. Ik wil graag van MS Windows overstappen naar Linux. Om die reden heb ik thuis een proefopstelling gemaakt: Zentyal 4 op een (oude) i5 met 8Gb geheugen, 250Gb HDD en 2x 320Gb USB HDD. Ik heb Zentyal geconfigureerd als:

-naam: saturn, domein: famzwart.lan, ip 10.0.0.10/24
-stand alone domain controller
-ldap AD
-dns server (caching forwarder)
-dhcp server
-file server
-ntp server

Nu loop ik tegen wat vraagjes aan waarvan ik hoop dat iemand hier wat meer kennis mij kan helpen:

Ik heb een share aangemaakt op 1 van de USB HDDs en die toegankelijk gemaakt voor een user uit het domein. Alhoewel dit nogal wat voeten in de aarde had (Zentyal heeft nogal moeite met NTFS volumes), lijkt dit gelukt. Via "nemo smb://saturn" kan ik vanuit mijn Linux (Mint) client browsen op de share met het domein account dat ik heb geauthoriseerd.
-->Echter, ik zie de server (saturn) nergens terug in de netwerk omgeving. Niet vanuit Windows clients en niet vanuit Linux clients. Weet iemand hoe ik de server zichtbaar kan maken?

Ik zou graag vanaf een Linux client me aanmelden op het Zentyal domein.
-->Weet iemand hoe?

Bij voorbaat dank voor eventuele hulp!

Pages: [1]