Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - zeta

Pages: [1] 2
1
Magyar / Re: hibás csomag telepítés eltávolítás
« on: May 16, 2013, 01:02:26 pm »
gzip: stdout: No space left on device

/boot filerendszeren van hely ?

2
kellekek/rendszereszkozok/windows attelepito

3
Magyar / Re: Doman és aldomain probléma feloldása
« on: April 24, 2013, 01:39:32 pm »
latom senki sem valaszolt, lehet hogy a bonyolult megfogalmazasod miatt.

probald meg torolni az adott domain beallitasanal az osszes ip cimet (Domain IP Addresses) (ez a felsorolas biztositja, hogy a domain.tld milyen ip cimen erheto el, ha nincs ra szukseged, akkor torold mindegyiket, ha azt szeretned hogy a domain.tld a www.domain.tld-re mutasson, akkor ird be oda annak az ip cimet.
a helyben fel nem oldott cimeket szinten felveheted (Gepnevek) pl www ip cimehez add meg a szolgaltato altal biztositott tarhely ip cimet.

Viszont, ha sokkal tisztabban-atlathatobban akarod megoldani a domain kerdest, akkor en atvennem a domain kezelest sajat hataskorbe es a szolgaltatotol csak a masodlagos dns szolgaltatast igenyelnem, igy nem kellene a szolgaltatoval szarakodni rekordvaltoztatasnal, konzisztens lenne a domain (bentrol/kintrol ugyanazt a valaszt kapnad ugyanattol a szervertol)

4
Magyar / Re: Weboldalak szűrése
« on: April 11, 2013, 03:09:15 pm »
erre transzparens modban azert nincs lehetoseg, mert ugye akkor a klienseknel nem kell semmifele proxybeallitast kulon elvegezni, igy a felhasznalok authentikalasra sincs lehetoseged.

5
Magyar / Re: Weboldalak szűrése
« on: April 10, 2013, 12:19:27 pm »
rosszul tudod, transzparens proxykent is mukodik a filterezes termeszetesen.

6
Magyar / Re: Max Open Files
« on: April 10, 2013, 12:15:42 pm »
termeszetesen nem en talaltam ki, benne van a dokumentacioban :)

http://doc.zentyal.org/en/develop.html#advanced-service-customisation

udv

7
Magyar / Re: Max Open Files
« on: April 05, 2013, 10:56:53 am »
grat, gondoltam, hogy valahol a dovecot kornyeken van a szuk keresztmetszet, azert nem tudtam kozelebbit mondani errol, mert nalam nem a zentyal uzemel levelezo szerverkent, hanem egy belso halozaton talalhato gep, de hasonlo megoldassal, postfix/dovecot/roundcube megspekelve eset virus/spamfilterrel, es egy a bejelenkezeseket meggyorsito imapproxyval.

a megoldasodhoz annyit tennek hozza, hogy ne a /usr/share/zentyal/stubs/mail/dovect.conf.mas file-t modositgasd, mert ez a kovetkezo mail modul update-nel felul fog irodni. a helyes megoldas az mindig az, hogy a /usr/share/zentyal/stubs/modulnev konyvtarbol at kell masolni azt az allomanyt, amit modositani szeretnel a /etc/zentyal/stubs/modulnev konyvtarba es ott kell modositani. maga a  rendszer es a modulok ugy epulnek fel, hogy az egyes modulok inditasanal megnezi az indito szkript, van e valami a /etc/zentyal/stubs/modulnev konyvtarban es ha van, akkor azt hasznalja.

8
Magyar / Re: Weboldalak szűrése
« on: April 05, 2013, 10:26:44 am »
http://doc.zentyal.org/en/proxy.html

http forgalmat tudsz szurni, ha nem akarsz manualisan proxyt allitani a kliensek bongeszojeben, akkor transzparens proxykent kell uzemeltetni, letre kell hozni egy szuroprofilt (filter profiles), ebben megadhato, hogy milyen cimek legyenek engedve/tiltva (es sok egyeb mast is), majd ezt a szuroprofilt hozza kell rendelned valamilyen halozati objektumhoz (ha nem kell csoportositani a kliens gepket, akkor egyszeruen csak az osszeshez (any)) egy hozzaferesi szabaly letrehozasaval (access rules).

kb ennyi.

9
Magyar / Re: Max Open Files
« on: March 22, 2013, 06:14:34 am »
hibauzenetet plz.
en egyebkent a dovecot, roundcube, httpd konfigot/logokat kezdenem el nezegetni.

10
Magyar / Re: Meglévő dhcp importálása ZENTYAL 3 -ba ??
« on: February 15, 2013, 07:39:50 pm »
mashogy nem fog menni, ha specko konfigot akarsz a zentyal moduljaihoz. nezd at a stubs/modulnev konyvtarban a konfiguracios file-okat es abba probald beintegralni a sajat beallitasaidat.

a masik megoldas az, hogy nem a zentyal modulkent telepitesz csomagokat, hanem kezzel, viszont akkor ugorhat a rendszer integritasa es neked kell mindenre gondolnod...tuzfalbeallitasoktol, jogosultsagoktol kezdve a mas szoftvermodulokkal valo kapcsolatokig, stb. gondolj peldaul egy egyszerubb levelezo rendszerre, postfix/dovecot/amavis/spamassassin/clamav/imapproxy/stb vagy egy samba/ldap/pdc/bdc konfigra.

12
Magyar / Re: Samba vpn-nel
« on: February 07, 2013, 01:08:30 pm »
a megoldast jo lenne ha leirnad, hatha masoknak is szuksege lehet ra.

udv

13
Magyar / Re: Samba vpn-nel
« on: February 06, 2013, 07:47:05 pm »
tedd fel konkretabban a kerdesedet mert nem ertem.

14
Magyar / Re: Samba vpn-nel
« on: February 06, 2013, 12:03:08 pm »
http://www.samba.org/samba/docs/server_security.html

en nem hasznalom a zentyalt sambakent, ezert csak elmeleti szinten:

- a fenti linken talalhato doksiban leirt hosts allow esetleg ha szukseges akkor a hosts deny parametert kellene beepiteni a zentyal konfigjaba
- cp -rp /usr/share/zentyal/stubs/samba /etc/zentyal/stubs (ha nincs ilyen celkonyvtar akkor letre kell hozni, alapban nincs)
- /etc/zentyal/stubs/samba/smb.conf.mas file-ba kellene beepiteni a hosts allow, hosts deny parametereket.
- samba restart a webes feluletrol

kb ennyi.

15
Magyar / Re: Proxy server + nyílt wi-fi hogyan?
« on: January 16, 2013, 04:34:13 pm »
ugyanugy hasznalhato a manualis allitas a klienseknel.

Pages: [1] 2