Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - freeware

Pages: [1]
1
Yes, at me. After login drop back to login page.

2
Magyar / Zenytal 6 levelező szerver, Kerberos GSSapi hiba
« on: February 03, 2019, 11:49:18 am »
Kedves Zentyal felhasználók!

Ismerkedek a Zentyal rendszerrel, de a levelezést nem tudom megoldani. A szerver virtuális gépen fut, 2 hálókártyával, az egyik natolt, a másik belső, ezen a belső hálón a Zentyal a szerver: dhcp, dns, email, samba, ftp. A belső hálóra is oszt netet, dhcp rendben, samba rendben, ftp is működik. A kliens gépen Windows 7 fut, Thunderbird levelező klienssel.
A probléma az, hogy létrehozok usert, az kap automatikusan email címet. Ezzel a userrel megpróbálok a kliens gépen email fiókba belépni. Már itt is valami gubanc van, mert ha jelszóval együtt próbálom akkor nem engedi be, ha jelszó nélkül akkor beengedi, de se fogadni se küldeni nem képes emailt. (csak a belső hálón kéne egyelőre) Hiba: Kerberos gssapi nem megfelelő hitelesítés. De ha jól tudom nem is kéne neki belső hálón meg domainen belül semmilyen hitelesítés.
A másik gondom: webmail-en ha próbálok belépni, beenged, illetve csak üdvözöl, de utána egyből visszadob a belépési oldalra.

Pages: [1]