Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - toomanylogins

Pages: [1]
1
Directory and Authentication / Re: Users can't access shares.
« on: September 23, 2022, 09:35:34 am »
Does the windows client have network discovery turned on ?

2
Email and Groupware / Re: Send Mail Connect Error
« on: July 25, 2022, 05:12:27 pm »
This is an authorisation issue  from our side rather not a problem with zentyal. Sorry for confusion.

3
Email and Groupware / Re: Send Mail Connect Error
« on: July 25, 2022, 04:42:02 pm »
Thanks for reply,

mail.err is empty and syslog other than a bunch of samba errors contains this from thunderbird which is ok.

Jul 25 15:32:32 zenserver dovecot: imap-login: Login: user=<xxx@yyy.com>, method=PLAIN, rip=10.10.1.3, lip=10.10.1.38, mpid=3759, TLS, session=<CbzdDaLk29IKCgED>

and in syslog same error as mail log from my client.

Jul 25 15:36:34 zenserver postfix/smtpd[3996]: connect from paulwin7.youdo.local[10.10.1.3]
Jul 25 15:36:34 zenserver postfix/smtpd[3996]: lost connection after CONNECT from paulwin7.youdo.local[10.10.1.3]
Jul 25 15:36:34 zenserver postfix/smtpd[3996]: disconnect from paulwin7.youdo.local[10.10.1.3] commands=0/0
Jul 25 15:36:35 zenserver dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts in 0 secs): user=<>, rip=10.10.1.3, lip=10.10.1.38, session=<YqZaHKLkzNUKCgED>

and when thunderbird send mail from mailog.

Jul 25 15:41:06 zenserver postfix/smtp[4104]: D818222300D: to=<aaa@gmail.com>, relay=gmail-smtp-in.l.google.com[108.177.15.26]:25, delay=0.71, delays=0.08/0.01/0.26/0.36, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 OK  1658760066 c7-20020a056000184700b0021d2cec6428si1677924wri.10 - gsmtp)
Jul 25 15:41:06 zenserver postfix/qmgr[2741]: D818222300D: removed
Jul 25 15:41:13 zenserver dovecot: imap-login: Login: user=<xxx@yyy.com>, method=PLAIN, rip=10.10.1.3, lip=10.10.1.38, mpid=4130, TLS, session=<nYv3LKLke9gKCgED>

4
Email and Groupware / Send Mail Connect Error
« on: July 25, 2022, 02:54:47 pm »
I am seeing this error when connecting from our server application.

Jul 25 13:47:28 zenserver postfix/smtpd[22265]: connect from unknown[10.10.1.3]
Jul 25 13:47:28 zenserver postfix/smtpd[22265]: lost connection after CONNECT from unknown[10.10.1.3]
Jul 25 13:47:28 zenserver postfix/smtpd[22265]: disconnect from unknown[10.10.1.3] commands=0/0

Connecting from thunderbird with same credentials is working ok.

Any one else seen this ?
Thanks

5
Installation and Upgrades / Re: Samba copying symlinks
« on: March 19, 2022, 10:30:32 am »
Got it Thanks.

6
Installation and Upgrades / Samba copying symlinks
« on: March 17, 2022, 07:13:44 pm »
Hello, I am trying to copy data from my Windows server onto a samba share. I have everything set up okay but on copy I get various errors to do with symlink. I managed to establish that I need to edit the Samba configuration as follows.

And I tried to create a hook /etc/zentyal/hooks/samba.postsetconf as follows

[global]
allow insecure wide links = yes

[share]
follow symlinks = yes
wide links = yes

exit 0

However this doesnt seem to modify  the share.conf or smb.conf after reboot ?

Do I need to create hoooks/smb.postsetconf and shares.postsetconf ??

Any ideas
Thanks
Paul




7
Email and Groupware / Re: Zentyal 7 and Thunderbird configuration
« on: March 10, 2022, 02:12:22 pm »
I wasted a fair bit of time trying to get the authentication to work until I realised that in Thunderbird server settings for imap and smtp the user name is the email address used for zentyal. It is not your Zentyal user name that you login with via SOgo webmail. The password is the same.

Pages: [1]