Author Topic: Lost access to Web GUI  (Read 1311 times)

3dge14

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Lost access to Web GUI
« on: March 14, 2011, 10:16:12 pm »
Running Zentyal 2.0.16 (as of 3/11/11)

I came in Monday and I have no access to the Zentyal through the https web interface. I can only access the machine through a remote terminal. I have the server scheduled to automatically update at 20:39, could an automatic update Sat or Sun night have caused the apache module to crash?

I've tried restarting the apache module manually and checked /var/log/ebox/ebox.log and error.log to no avail. The server is used for file sharing and authenticating (these services are also still working) and I have 50+ users connecting to the shared drives.

Thanks

acon

  • Board Moderator
  • Zen Samurai
  • *****
  • Posts: 433
  • Karma: +9/-0
    • View Profile
Re: Lost access to Web GUI
« Reply #1 on: March 15, 2011, 08:46:01 am »
Have you tested if all modules are running?
Code: [Select]
sudo /etc/init.d/ebox module statusWhere module is an ebox module name.
To get a list of installed modules, replace module by an unexistent module name and you get an error and a list of valide modules names.
Test one by one and restart any stopped module:
Code: [Select]
sudo /etc/init.d/ebox module restart
« Last Edit: March 15, 2011, 08:47:48 am by acon »

3dge14

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Lost access to Web GUI (solved)
« Reply #2 on: March 15, 2011, 02:35:30 pm »
Thanks so much for the reply. The issue has been solved by a simple (nervous) reboot. Sorry to have wasted anyone's time. You see i had several users connected so I had to wait for after-hours.

I didn't know about that command to check the status of the modules, that was helpful. I did try to restart the apache module and it would hang in the terminal but its all back now.

Thanks again

Jentyal

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Lost access to Web GUI
« Reply #3 on: July 27, 2011, 05:33:27 am »
Hi,

Me too, having the same problem at my Zentyal.
What I resolved this problem is to create a con job.
My con job will restart the events and logs module every morning at 7.30am.

So far everything work fine.