Author Topic: Hand copy GPO to backup domain server? [SOLVED]  (Read 501 times)

kcurtis

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Hand copy GPO to backup domain server? [SOLVED]
« on: September 02, 2020, 02:01:32 pm »
I am loosing the fight to get rsync to copy my group policys to our 2nd Zentyal (6.2.3) server.

While I try to get that working is it posible to just copy the GPO's from the main Zentyal and replace the old unupdated ones on the 2nd server?
Would it be that simple to get it working right away?

« Last Edit: September 03, 2020, 05:30:24 pm by kcurtis »

kcurtis

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Hand copy GPO to backup domain server?
« Reply #1 on: September 03, 2020, 01:43:22 pm »
I fould this online. Should this work on a pair of 6.2 if run on the ADC as SU?

Code: [Select]
sudo net rpc share migrate files sysvol \
    -k --destination={nameofADC.DOMAIN.lan} \
    -S {nameofPDC.DOMAIN.lan} --acls \
    -U "DOMAIN\\AdminAccountName"

kcurtis

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Hand copy GPO to backup domain server?
« Reply #2 on: September 03, 2020, 05:28:47 pm »
For the next person who needs it. The NET command did work but I have to use IP's and not host names.

doncamilo

  • Zen Samurai
  • ****
  • Posts: 478
  • Karma: +165/-1
    • View Profile
Re: Hand copy GPO to backup domain server? [SOLVED]
« Reply #3 on: September 08, 2020, 04:22:20 pm »
 :)

Thank you kcurtis,

I like to meet some command line lovers here!

If you need some help with the sysvol rsync workaround I could help you.

Cheers!
« Last Edit: September 08, 2020, 04:24:02 pm by doncamilo »
- Do my pigeons bother you passing over your land?
- They block the sun!

G. Guareschi., Don Camillo.,