Author Topic: dhcp module fails to start  (Read 1489 times)

a.mcdear

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
dhcp module fails to start
« on: March 31, 2010, 08:32:38 pm »
Using Ebox 1.4-1, new full install.

I am trying to setup a multi-WAN, multi-subnet network with 2 ebox machines. Each machine has 4 network cards. The machines are older 800mhz Pentium3s with 512MB RAM.

On both machine I select the modules I want. I select Network, DHCP, DNS, Firewall, Traffic Shaping, Graphical Console, DMZ and NAT, and Monitor.

On both machines, DHCP service sill not start. On default, it is disabled. I re-enable it and start it, however it will not start regardless of what I do. I can still configure the DHCP server, but just cant actually start it.

Any ideas why it won't start?

sixstone

  • Zentyal Staff
  • Zen Hero
  • *****
  • Posts: 1417
  • Karma: +26/-0
    • View Profile
    • Sixstone's blog
Re: dhcp module fails to start
« Reply #1 on: April 08, 2010, 02:09:56 pm »
This is a common first step mistake. Check [1] for details:


The common options display the ranges of addresses distributed by DHCP and the addresses assigned manually. For the DHCP service to be active, there must be at least one range of addresses to be distributed or one static assignment. If not, the DHCP server will not serve IP addresses even if the service is listening on all the network interfaces.


Best regards,

[1] http://doc.ebox-platform.com/en/dhcp.html
My secret is my silence...