Author Topic: Domain IP issue after upgrading from Zentyal 4 to 6  (Read 1284 times)

raj

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Domain IP issue after upgrading from Zentyal 4 to 6
« on: June 17, 2019, 11:17:48 am »
Hi,
      In Zentyal 4, I can add multiple domain with same IP in DNS section. But after upgrading to Zentyal 6, when creating domain I'm not able to add IP previously assigned to another domain. I'm getting error like "This IP is already in exampledomain.com". Any fix for this problem. I can add that IP if I delete the domain entry and  create the IP under the root domain.

screenshot
https://i.imgur.com/eY2CfwR.png

raj

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Domain IP issue after upgrading from Zentyal 4 to 6
« Reply #1 on: October 30, 2019, 07:36:41 am »
are you replying to this IP issue.?


Devs plz help, why zentyal won't allow to point multiple tld's to same IP
« Last Edit: October 30, 2019, 07:40:12 am by raj »

basselope

  • Zen Monk
  • **
  • Posts: 56
  • Karma: +16/-0
    • View Profile
Re: Domain IP issue after upgrading from Zentyal 4 to 6
« Reply #2 on: October 31, 2019, 11:13:51 am »
Have you tried using aliases?

doncamilo

  • Zen Samurai
  • ****
  • Posts: 266
  • Karma: +63/-0
    • View Profile
Re: Domain IP issue after upgrading from Zentyal 4 to 6
« Reply #3 on: October 31, 2019, 11:57:26 am »
Have you tried using aliases?

 :)

Hmmm... I think that aliases can't fix this problem. An interface can have many ip addresses but zone names are linked to ip's not to interfaces.

I would try to configure manually a round robin DNS, but I think that you'll have to hardcode some of the  A registers in the template. IMPORTANT Read this  https://doc.zentyal.org/en/appendix-c.html#stubs

Let me know how it results if you check it.

Cheers!
« Last Edit: October 31, 2019, 03:13:34 pm by doncamilo »