Author Topic: Slow login from Windows 10 from Zentyal 6 [SOLVED]  (Read 158 times)

peptoniET

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Slow login from Windows 10 from Zentyal 6 [SOLVED]
« on: November 10, 2018, 06:48:25 pm »
Hi,

Just installed my first Zentyal 6, after many years using previous versions.

First login of users (profile creation) from Windows 10 takes more than 10 minutes.  Logins after use up to 2-3 minutes.

Any user/permission related action is very slow (like 2-3 minutes.  For example, delete an admin installed shortcut in the desktop from a non admin account.  It takes ages to ask for an admin account.

Any clues? Thanks
« Last Edit: November 12, 2018, 07:51:25 am by peptoniET »

peptoniET

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: Slow login from Windows 10 from Zentyal 6
« Reply #1 on: November 10, 2018, 08:11:04 pm »
During the wait periods, there is no disk activity, not network activity, neither on the source nor on the zentyal server.

Smells like a timeout trying to find something...

Five Windows 10 workstations with exactly the same behaviour.

peptoniET

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: Slow login from Windows 10 from Zentyal 6
« Reply #2 on: November 11, 2018, 09:52:20 am »
Found a solution, but don't know why it's behaving this way.

On the DHCP module, the WINS server option was enabled, setting "local Zentyal" as WINS server.

Setting WINS server to "none" completely solved the problem.

Neustradamus

  • Zen Monk
  • **
  • Posts: 63
  • Karma: +0/-2
    • View Profile
Re: Slow login from Windows 10 from Zentyal 6 [SOLVED]
« Reply #3 on: November 15, 2018, 01:08:16 am »
Please create an issue here: https://github.com/zentyal/zentyal/issues/