Author Topic: WebAdmin not starting  (Read 1019 times)

branislav.kopun

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
WebAdmin not starting
« on: December 25, 2017, 09:18:42 pm »
Hello, my zentyal was working ok. But it uses certifikat for local network. I want to create new certificate for local FQDN but with alternative name for FQDN for internet domain.
I created new certificate with same name as the old one. But from this time I cannot start Zentyal WebAdmin. All modules (mail, samba, dhcp, dns) working.

I manually replace certificate from backup to /var/lib/zentyal/CA/private/zen1.domain.local.pem and after that nginx shows "Internal Server Error".
I found in logs that certificate wasn't issued OK. Log from CA is attached - after this action webadmin wasn't working

I don't know whal else must be recovered or repaired.

Thanks



branislav.kopun

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: WebAdmin not starting
« Reply #1 on: December 29, 2017, 12:41:33 pm »
I'm investigating about that and I found som problem with uwsgi
(my uwsgi was modifiedwith added parameters  --logto /tmp/uwsgi1.log --logto2 /tmp/uwsgi2.log thru .mas)

/tmp/uwsgi1.log
Code: [Select]
*** Starting uWSGI 2.0.12-debian (64bit) on [Fri Dec 29 12:33:55 2017] ***
compiled with version: 5.4.0 20160609 on 31 August 2017 21:02:04
os: Linux-4.4.0-104-generic #127-Ubuntu SMP Mon Dec 11 12:16:42 UTC 2017
nodename: zen1
machine: x86_64
clock source: unix
pcre jit disabled
detected number of CPU cores: 8
current working directory: /
detected binary path: /usr/bin/uwsgi-core
setgid() to 112
set additional group 4 (adm)
set additional group 7 (lp)
set additional group 42 (shadow)
set additional group 108 (lpadmin)
setuid() to 107

/tmp/uwsgi2.log thru
Code: [Select]
your processes number limit is 15657
your memory page size is 4096 bytes
detected max file descriptor number: 1024
lock engine: pthread robust mutexes
thunder lock: disabled (you can enable it with --thunder-lock)
uwsgi socket 0 bound to UNIX address /run/zentyal-webadmin/webadmin.sock fd 3
initialized Perl 5.22.1 main interpreter at 0x20cf620
your server socket listen backlog is limited to 100 connections
your mercy for graceful operations on workers is 60 seconds
mapped 157824 bytes (154 KB) for 1 cores
*** Operational MODE: single process ***
Error while loading /usr/share/zentyal/psgi/zentyal.psgi: EBox/WebAdmin/PSGI.pm did not return a true value at /usr/share/zentyal/psgi/zentyal.psgi line 23.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/share/zentyal/psgi/zentyal.psgi line 23.
unable to find PSGI function entry point.
*** no app loaded. going in full dynamic mode ***
*** uWSGI is running in multiple interpreter mode ***
spawned uWSGI master process (pid: 5108)
spawned uWSGI worker 1 (pid: 5147, cores: 1)
--- unable to find perl application ---
[pid: 5147|app: -1|req: -1/1] 192.168.77.7 () {48 vars in 831 bytes} [Fri Dec 29 12:34:57 2017] GET / => generated 21 bytes in 0 msecs (HTTP/1.1 500) 2 headers in 83 bytes (0 switches on core 0)
--- unable to find perl application ---
[pid: 5147|app: -1|req: -1/2] 192.168.77.7 () {48 vars in 831 bytes} [Fri Dec 29 12:34:58 2017] GET / => generated 21 bytes in 0 msecs (HTTP/1.1 500) 2 headers in 83 bytes (0 switches on core 0)
--- unable to find perl application ---
[pid: 5147|app: -1|req: -1/3] 192.168.77.7 () {48 vars in 831 bytes} [Fri Dec 29 12:34:59 2017] GET / => generated 21 bytes in 0 msecs (HTTP/1.1 500) 2 headers in 83 bytes (0 switches on core 0)
--- unable to find perl application ---
[pid: 5147|app: -1|req: -1/4] 192.168.77.7 () {48 vars in 831 bytes} [Fri Dec 29 12:34:59 2017] GET / => generated 21 bytes in 0 msecs (HTTP/1.1 500) 2 headers in 83 bytes (0 switches on core 0)
--- unable to find perl application ---
[pid: 5147|app: -1|req: -1/5] 192.168.77.7 () {48 vars in 831 bytes} [Fri Dec 29 12:34:59 2017] GET / => generated 21 bytes in 0 msecs (HTTP/1.1 500) 2 headers in 83 bytes (0 switches on core 0)
--- unable to find perl application ---
[pid: 5147|app: -1|req: -1/6] 192.168.77.7 () {48 vars in 831 bytes} [Fri Dec 29 12:35:00 2017] GET / => generated 21 bytes in 0 msecs (HTTP/1.1 500) 2 headers in 83 bytes (0 switches on core 0)

but I don't understand perl in /usr/share/zentyal/psgi/zentyal.psgi: EBox/WebAdmin/PSGI.pm

branislav.kopun

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: WebAdmin not starting
« Reply #2 on: December 29, 2017, 05:12:42 pm »
Now it is OK. My college deleted sign "1" form last line in /usr/share/perl5/EBox/WebAdmin/PSGI.pm

correct end is
1;
« Last Edit: December 29, 2017, 05:25:25 pm by branislav.kopun »

hshafi

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: WebAdmin not starting
« Reply #3 on: June 02, 2020, 06:55:05 pm »
I am using zentyal 6.0

have been working fine for a very long time.
However webadmin has stopped working last week. couldnt figure out how to:
can start from terminal by:

sudo zs webadmin start

but when checked again with

sudo zs webadmin status

it says stopped.

Need help!
Modify message