Author Topic: Mailfilter Configuration Issue  (Read 2364 times)

nontrivial

  • Zen Warrior
  • ***
  • Posts: 181
  • Karma: +16/-0
    • View Profile
Mailfilter Configuration Issue
« on: February 14, 2017, 08:18:34 pm »
I was happy to see the mailfilter module return, but unfortunately I can't use it. The reason is I need the X-Spam flags included on all messages passed through and I can't seem to get that to work with the new mailfilter module. The X-Virus-Scanned header shows up but no amavis configuration changes seem to make the smap headers show up. I've spent enough hours on this so it's time to punt. I have been able to get it to work with Zentyal 5.0 if I install and configure everything by hand, so I guess that is what I am going to do.

In case you are wondering, I need the flag so I can divert any questionable emails to a separate mail folder so that users can review then. Emails in that folder are automatically deleted after a month. I also have spamassassin learn spam from that folder, so users place any spam not flagged as spam there and it is learned as spam.

jrtaylor

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: +6/-0
    • View Profile
Re: Mailfilter Configuration Issue
« Reply #1 on: February 17, 2017, 07:34:47 pm »
From what I can tell on my server, it is not enabled.

Feb 17 11:25:04 zentyal amavis[9986]: ANTI-VIRUS code      NOT loaded
Feb 17 11:25:04 zentyal amavis[9986]: ANTI-SPAM code       NOT loaded
Feb 17 11:25:04 zentyal amavis[9986]: ANTI-SPAM-EXT code   NOT loaded
Feb 17 11:25:04 zentyal amavis[9986]: ANTI-SPAM-C code     NOT loaded
Feb 17 11:25:04 zentyal amavis[9986]: ANTI-SPAM-SA code    NOT loaded

jrtaylor

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: +6/-0
    • View Profile
Re: Mailfilter Configuration Issue
« Reply #2 on: February 17, 2017, 09:14:06 pm »
Found the problem

Code: [Select]
cp /etc/amavis/conf.d.old/15-content_filter_mode /etc/amavis/conf.d/

nano /etc/amavis/conf.d/15-content_filter_mode

uncomment
@bypass_spam_checks_maps = (
   \%bypass_spam_checks, \@bypass_spam_checks_acl, \$bypass_spam_checks_re);

zs mail restart



happnatious1

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Mailfilter Configuration Issue
« Reply #3 on: March 12, 2017, 02:53:26 pm »
zs mail restart didn't work for me, had to reboot zentyal. Spam filter is working now! thank you!

sagal74

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Mailfilter Configuration Issue
« Reply #4 on: March 28, 2017, 04:01:31 pm »
jrtaylor THX! Its working!

But, in vain is set amavis:
$final_spam_destiny       = D_DISCARD;

above the threshold spams will not delivery junk folder, but without a trace disappears...


happnatious1

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Mailfilter Configuration Issue
« Reply #5 on: April 02, 2017, 08:46:42 pm »
I'm pretty sure that the zentyal5 whitelist service is not working. It's probably not enabled somewhere. Anybody know what file I should look at?

J. A. Calvo

  • Zentyal Staff
  • Zen Hero
  • *****
  • Posts: 1986
  • Karma: +67/-3
    • View Profile
    • http://blogs.zentyal.org/jacalvo
Re: Mailfilter Configuration Issue
« Reply #6 on: September 17, 2017, 03:02:40 pm »
Hi all,

This is fixed in zentyal-mailfilter 5.0.1

Thanks for your feedback!
Zentyal Server Lead Developer