Author Topic: no more zentyal ?  (Read 1307 times)

tuxrouge

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
no more zentyal ?
« on: April 04, 2017, 11:58:30 am »
Hi

After the last update I have some issues

zentyal-webadmin seems dead
Code: [Select]
# service zentyal-webadmin status
● zentyal-webadmin.service
   Loaded: not-found (Reason: No such file or directory)
   Active: inactive (dead)

I checked but it's not on the system. No more

Code: [Select]
# service --status-all
 [ + ]  acpid
 [ - ]  anacron
 [ + ]  apache-htcacheclean
 [ + ]  apache2
 [ + ]  apparmor
 [ + ]  atd
 [ - ]  bind9
 [ - ]  bootmisc.sh
 [ + ]  cgmanager
 [ - ]  cgproxy
 [ - ]  checkfs.sh
 [ - ]  checkroot-bootclean.sh
 [ - ]  checkroot.sh
 [ + ]  console-setup
 [ + ]  cron
 [ + ]  dbus
 [ - ]  dovecot
 [ + ]  fetchmail
 [ + ]  gdomap
 [ + ]  grub-common
 [ - ]  hostname.sh
 [ - ]  hwclock.sh
 [ - ]  isc-dhcp-server
 [ - ]  keyboard-setup.dpkg-bak
 [ - ]  killprocs
 [ + ]  kmod
 [ - ]  lxdm
 [ + ]  memcached
 [ - ]  mountall-bootclean.sh
 [ - ]  mountall.sh
 [ - ]  mountdevsubfs.sh
 [ - ]  mountkernfs.sh
 [ - ]  mountnfs-bootclean.sh
 [ - ]  mountnfs.sh
 [ + ]  mysql
 [ + ]  networking
 [ - ]  nginx
 [ - ]  nmbd
 [ - ]  ntp
 [ + ]  ondemand
 [ - ]  plymouth
 [ - ]  plymouth-log
 [ - ]  postfix
 [ - ]  postgrey
 [ + ]  procps
 [ + ]  quota
 [ - ]  quotarpc
 [ + ]  rc.local
 [ + ]  redis-server
 [ + ]  resolvconf
 [ - ]  rsync
 [ + ]  rsyslog
 [ + ]  samba
 [ + ]  samba-ad-dc
 [ - ]  screen-cleanup
 [ - ]  sendsigs
 [ - ]  smbd
 [ - ]  sogo
 [ + ]  ssh
 [ + ]  udev
 [ - ]  umountfs
 [ - ]  umountnfs.sh
 [ - ]  umountroot
 [ + ]  urandom
 [ - ]  winbind
 [ - ]  x11-common

I can acces to server by ssh but not directly on the computer.
I have a zentyal logo and no more on alt+F1 and nothing on others consoles (alt+F2 or F3 ...)

So what I have to do ? do you have any idea ?


happnatious1

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: no more zentyal ?
« Reply #1 on: April 04, 2017, 03:07:24 pm »
The last update got me too. first had to run: zs webadmin restart
then saw a lot of services not running, had to be patient while zentyal tried to start them. Started restarted some myself. Had to reboot server a couple times. Everything seams to be working again.

tuxrouge

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: no more zentyal ?
« Reply #2 on: April 04, 2017, 03:56:26 pm »
thanks

I try it but It give me nothing
Code: [Select]
# zs webadmin restart

nothing happen

Arvi89

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: no more zentyal ?
« Reply #3 on: April 05, 2017, 04:52:24 am »
I have installed zentyal on a xenserver vm, and I also can't access it directly, only via ssh (but everything else is working fine). If I alt+F1, I have the login screen, but it switches back to a black screen where nothing works.