Author Topic: Zentyal 5.0  (Read 2015 times)

robazsa

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Zentyal 5.0
« on: February 06, 2017, 03:33:22 pm »
Sziasztok!

A meglévő Zentyal 4.2.3-as alapverzióm(development kiadás, nem commercial) felajánlotta a Zentyal 5.0-ra történő frissítést. Jó szokásomhoz körülnéztem a neten, hogy milyenek a tapasztalatok vele kapcsolatban, ahol több helyen is írták, hogy a 4-es verzióhoz képest több dolgot kihagytak belőle.(pl. vírusvédelem).

Még mielőtt frissíteném, érdekelne hogy milyenek tapasztalataitok az új verzióval kapcsolatban.

Üdv.:

Robazsa

sandor1972

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Zentyal 5.0
« Reply #1 on: March 11, 2017, 09:15:57 am »
Ahogy nézem nem igen megy ez a forum, én küzdöttem vele kicsit de már fent van a többi meg még ezután.
Engem is érdekelne mizu vele megy nem megy virus ? nekem ki irta : Vírusirtó    Fut

sandor1972

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Zentyal 5.0
« Reply #2 on: March 11, 2017, 06:39:53 pm »
Nem nagyon forumoznak na mindegy nekem volt egy olyan hibám telepitéskor hogy ha megtalálta a eth0 -t akkor beálitott és nem indult el ott hogy net keresés az indulásnál megált, ujratettem kihuztam a lan -t akkor elindult ez mitöl van ?
Ellenben ha valami rm1 et irt lan -ra akkor elindult de nekkem kellet kézzel átirnom eth0 ra hogy müködjön.
Most ott tartok nem álitottam le azota, feltettem a devel ubu -t és alá pakoltam a 5.0 devel zentyal -t igy megy most.
Más nekem speciále a gnome jó lenne hiány érzettem van. Ja kérdés ... akkor mi van ha Krisz az elöadásban részlettezi a szerver váltást anyagi tényezökkel is füszerezve namost erre van aki uggyanazon server, plusz munka, plusz office meg minden anyagi oldalrol na ilyenkor mi van ? Söt progizás Netbeans is ezzen van web lap fentartása is és a pár gép kapcsolat.
Tehát nem ugy mint nagyoknál hogy a szerver egy zárt szobába ls csak kábellel kivülröl mükodtettik.

sandor1972

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Zentyal 5.0
« Reply #3 on: March 17, 2017, 09:29:20 am »
hali ...

Megint én ugytünik halott a dolg, ? vagy csak én levelezek magammal  :)
Feltettem alapban még csak hagyán de felajánlott frissitést. rátettem a kernel update ki is nyirta rendesen legalábis nálam
ujra és aztán no update legalábis egy darabig

azota alátettem egy csomo dolgot hasznáéom de nem vittem ki még élesbe két gépet használok az eggyiken tesztelem ami beválik mükszik az teszem az élesre valaki klrdezte a nimbus témát nekem megy én src böl tettem alá
még anno a SUN Solaris bol maradt a sarokba még a Solaris develop express 11 ketyeg x86 on  :) ;)

sagal74

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Zentyal 5.0
« Reply #4 on: March 21, 2017, 01:29:44 pm »
Sziasztok,

A megjelenése óta tesztelem, egy hete telepítettem egy kis cégnél. A spam szűréssel volt egy kis gond, de sikerült megoldani.
A legutóbbi frissítés DNS, az apparmorral nem szeretik egymást, de azt is megoldottam manuálisan felvettem 2 szabályt az apparmor-ba, azóta az is megy.
Egyenlőre minden működik, most ép egy backup megoldást készítek hozzá. :)

itanczos

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Zentyal 5.0
« Reply #5 on: March 21, 2017, 04:04:35 pm »
Hát... Nem válaszként, de 5.0.

Hová lett az Exchange alternatíva?!?!  :o

Használja valaki egyébként az OpenChange-t? Vagyis a 4-es verzióban?

Pont most kellene egy exchange alternatíva szervert telepítenem.
Érdemes még a 4.2-t?

pbabka

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Zentyal 5.0
« Reply #6 on: July 10, 2017, 12:34:39 am »
Sziasztok,

Elég régen fenn volt már a dashboard tetején, hogy upgrade-eljem a 4.2-t, így rászántam magam.
Az első megdöbbenésem amiatt volt, hogy megint nem állítja be a DHCP WAN interface-en a default gateway-t, ahogy 5-6 évvel ezelőtt már előfordult.

Mivel virtuális gépben próbáltam, így oda-vissza tudom töltögetni a snapshot-okat, és azt látom, hogy a 4.2.8 változatlanul beállítja a gw-t, az 5.0.8 meg nem, vagyis nem a szolgáltató nem adja, vagy a VM host interface okozza.
Ha a 4.2-ben kapott gw-t kézzel be akarom állítani az 5.0-ban, akkor azt mondja, hogy az adott IP nem elérhető, de ping-elni lehet...  :-\
Ha az interface-t statikusra állítom a DHCP-n kapott IP-re, akkor jó lesz a kézi gw is, de ez nem jó végleges megoldásnak...

Van ötletetek?