Author Topic: eth0 doesn't start at boot  (Read 3283 times)

andradeam

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
eth0 doesn't start at boot
« on: July 16, 2008, 06:36:04 am »
hey guys, i'm installing ebox but the interface eth0 doesn't start at boot, i have to type /etc/init.d/networking restart everytime. when i do that works fine...but i cannot understand why i have to do this, in another server its start ever.

i'm noob,  ;D and my english isnt the best... ;)..but, can anyone help ?


notes:
1) the network card is onboard, via82cxxx.
2) my /etc/network/interfaces

#start   
#loopback interface
auto lo
iface lo inet loopback

#eth0 interface
auto eth0
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.99
netmask 255.255.255.0
network 192.168.0.0
broadcast 192.168.0.255
gateway 192.168.0.1

#end

Terence Loo

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: eth0 doesn't start at boot
« Reply #1 on: July 16, 2008, 07:01:58 am »
hey guys, i'm installing ebox but the interface eth0 doesn't start at boot, i have to type /etc/init.d/networking restart everytime. when i do that works fine...but i cannot understand why i have to do this, in another server its start ever.

i'm noob,  ;D and my english isnt the best... ;)..but, can anyone help ?


notes:
1) the network card is onboard, via82cxxx.
2) my /etc/network/interfaces

#start   
#loopback interface
auto lo
iface lo inet loopback

#eth0 interface
auto eth0
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.99
netmask 255.255.255.0
network 192.168.0.0
broadcast 192.168.0.255
gateway 192.168.0.1

#end


Hi Andra,

There is nothing to do with eBox but please refer to Ubuntu forum www.ubuntuforums.org

Hope this helps.

Thank you.

Regards,

Terence Loo

javi

  • Zen Hero
  • *****
  • Posts: 1042
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: eth0 doesn't start at boot
« Reply #2 on: July 17, 2008, 12:43:19 pm »
Hi Andra,

Did you enable the nework module?

andradeam

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: eth0 doesn't start at boot
« Reply #3 on: July 17, 2008, 06:36:56 pm »
hi javi, i solved that problem reinstalling the ebox plataform, the problem was the ACPI power manager, i shut down it, and works  :) , but now i've a new trouble, after the reinstallation, i installed 2 new network cards, realtek 8139 (8139too), both appears installed, i set the ips (ifconfig eth1 x.x.x.x) ok. but i cant ping any more, the web configurator doesnt work too, it's like the linux is confused ??? how network card must be used, understand ? i noob in linux, yet.  :-\... i cant solve this, any help ?  :'(


the eth0 appears to be changed to eth1, ???, there is  a way to fix this ?

let me show, what i wanna do.

eth0 - access the network (onboard)
eth1 - internet
eth2 - internet

my plans is create a transparent proxy server with multiwans , 2 gateways, more speed for internet, you know ?

i live in manaus, amazon, brazil, internet here... :-[...my download rate... 20 kpbs.. >:(


help me.... ;D

bilal iqbal

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: eth0 doesn't start at boot
« Reply #4 on: January 27, 2017, 05:34:02 pm »
Hi All,

I have a IBM server which has 2 LAN port.
My Server is running Eth0 but now i want to have a alternative LAN as well.  ???

Should i just edit interfaces file.
Or is there any way to do it from the web interface....

Please Help.....!


Thanks...... :) :)