Author Topic: "a really nasty bug" - Can't open /var/log/ebox/ebox.log (Permission denied)  (Read 4069 times)

ArchWill

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
I was just trying to add a site to ban inside ebox. I added the site (farmville.com), clicked ok, told it to save the chanes and now I can't get back in ebox. I only get this message:


A really nasty bug has occurred
Exception
Can't open /var/log/ebox/ebox.log (Permission denied)
Trace
Can't open /var/log/ebox/ebox.log (Permission denied) at /usr/share/perl5/Log/Log4perl/Appender/File.pm line 102.



if I run " apt-cache policy ebox" I get this:
ebox:
  Installed: 1.3.19-0ubuntu1~ppa1~hardy1
  Candidate: 1.3.19-0ubuntu1~ppa1~hardy1
  Version table:
 *** 1.3.19-0ubuntu1~ppa1~hardy1 0
        500 http://ppa.launchpad.net hardy/main Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     0.11.99-0ubuntu11 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com hardy/universe Packages


Help!!

Arch

javi

  • Zen Hero
  • *****
  • Posts: 1042
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
To fix it run:

Code: [Select]
sudo chown ebox:ebox /var/log/ebox/ebox.log

To check what happened, can you the post the output of this command please:

sudo egrep -R "ebox.log" /etc/cron*


ArchWill

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
I just did and it just comes back with a blank line.....nothing happens. In the mean time, I was able to get it to work temproraly by issuing a "sudo chmod 666 /var/log/ebox/ebox.log"

javi

  • Zen Hero
  • *****
  • Posts: 1042
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
How did you install?

ArchWill

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Off the CD y'all put out about a week to ten days ago.

javi

  • Zen Hero
  • *****
  • Posts: 1042
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Please post the output of:

Code: [Select]
sudo ls -l /var/log/ebox/

We need to figure out why that happened.


ArchWill

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
$ sudo ls -l /var/log/ebox/
total 23152
-rw-r----- 1 syslog adm         0 2010-02-01 07:36 access.log
-rw-r----- 1 syslog adm  10167429 2010-02-01 09:43 access.log.0
-rw-rw-rw- 1 syslog adm      4447 2010-02-01 09:37 ebox.log
-rw-r----- 1 syslog adm   7413556 2010-02-01 09:09 ebox.log.0
-rw-r----- 1 syslog adm         0 2010-02-01 07:36 error.log
-rw-r----- 1 syslog adm   6070013 2010-02-01 09:43 error.log.0
-rw-r--r-- 1 ebox   ebox     2667 2010-02-01 07:36 esofttool.log


I'll be away from the computer for two hours....back in a bit!

Arch

ArchWill

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
I'm back on the computer if it helps.

Arch

ArchWill

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
I just installed version 1.4 rc1 and got the same errors after the first reboot. I had to make the file  /var/log/ebox/ebox.log  writable with chmod 666 and now it works.