Author Topic: Win 8.1 és Office 2013 - POP3  (Read 756 times)

zsomlee

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Win 8.1 és Office 2013 - POP3
« on: January 08, 2015, 08:26:13 pm »
Sziasztok!

2014. októbervégén egy huzamosabb labor tesztelés után Zentyal 4.0 szervert üzemeltem be a cégnél ahol dolgozom. Minden rendeben ment, jelenleg 60 gép lépett domainbe minden eddigi Win7 Pro És vegyesen Office 2007-2010-2013 irodai csomagokkal.

Levelező modult nem használtam fel, annak migrációja a sok postafiók és domain (~>500 és 15 domain) miatt későbbre halasztódott, és jól működik a levelezőnk na. :-)

A 61. gép esetében egy win 8.1 és office 2013 kombinációba futottam (1db van a telephelyen) és domainbe léptetés sikerült, smtp működik, pop3 nem. Bármit csinálok a pop3 levelezés autentikációs hibával megakad. Más levelező klienst feltéve sikeresen letöltöttem a leveleket.

A probléma IMAP esetén is fennáll.

Neten 1 embert találtam aki ugyanezt a jelenséget írta:
http://www.reddit.com/r/techsupport/comments/2njo6b/desperately_need_some_help_with_outlook_2013_pop3/

A szerveren teszt célból volt levelezés és openchange, de már leszedtem és DNS-ből is töröltem az autodiscover bejegyzést.

Találkozott valaki ilyennel, esetleg megoldást is tudna a porblémámra? A profilt visszamigrálva munkacsoportba és helyi felhasználói profilba, hiba nélkül megy a POP3-as levelezés.

Köszönöm:
Zsolti

itanczos

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Win 8.1 és Office 2013 - POP3
« Reply #1 on: January 08, 2015, 08:48:53 pm »
Szia!

A DNS-ben van mailserver megadási lehetőség. Ott nézted?

zsomlee

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Win 8.1 és Office 2013 - POP3
« Reply #2 on: January 08, 2015, 09:19:10 pm »
Mérgemben virtuális gép 8.1 Pro + Office 2013 Pro és sikerrel működik... valami win oldali gond lesz, vagy:
A felhasználó a gépen egy live fiókkal volt beléptetve, és azt migráltam át domain userre.

Nem tudom ki mit használ migrálásra, én a "Head Office"-ban (130 PC-k van és nem volt domainünk), most Zentyal-t telepítettem és a User Profile Wizard 3.8-al migrálom a local usereket domain userre.

Lehet itt valami miatt belekavar ez a live fiók.

autodiscover-t kiszedtem, domainben a mail opciót nem bántottam még, mert nem látom értelmét, külső hálózattól függetlenül mennie kellene a POP3, mint ahogy a teszt is bizonyítja.

Na holnap megint magamhoz ragadom azt a gépet és a lelkébe mászok. :-)