Author Topic: Tartományba lépési hiba.  (Read 962 times)

Opty

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Tartományba lépési hiba.
« on: December 18, 2014, 08:36:27 am »
Üdv mindenkinek.

Tesztelem a Zentyal rendszert és az alábbi problémába ütköztem de nem tudom mit tehetnék.

Adott 4 db Windows (2 db Win7 és 2 Win8.1) és 1 db Zentyal.

A probléma ott van amikor tartományba szeretném léptetni a kliens gépeket.
2 Db (1-1 Win7 és win 8.1) szépen belép és meg is kapom a megfelelő üzenetet és újraindítás után be is tudok lépni a létrehozott felhasználókkal.
Viszont a probléma a másik 2 gépnél van, teljesen egyformán lettek telepítve a gépek, és tejesen megeggyezöen csinálok mindent, mégis azt írja ki a 2 másik gépnél, hogy a tartományba lépésnél probléma van, pontosabban nem fogadja el a Tartományi Rendszergazda adatait.

Beírom szépen a megfelelő helyre a tartomány nevét, után Ok gomb és kijön az ablak, hogy hitelesíteni kell, a tartományba lépést, beírom az Domain Admin adatit és utána közli velem, hogy :

„A tartományhoz való csatlakozás közben a következő hiba történt:
Bejelentkezési hiba: ismeretlen felhasználónév vagy a jelszó”

Egyszerűen nem értem.
Létrehoztam egy új Domain Admint (pontosabban csináltam egy User-t és betettem a Domain Admin csoportba) és azzal se működik.
Kis és nagybetükre névben és jelszóban egyaránt figyeltem.
(Számítógép neve mind a 4 gépnél eltérő erre is figyeltem.)

Valaki tudja mit ronthatok el???

julio

  • Guest
Re: Tartományba lépési hiba.
« Reply #1 on: December 18, 2014, 02:23:11 pm »
Ha virtuálisak a kliensek, a mac címek eltérőek?
Mind a 4 kliens megkapja a maga ip címét?
« Last Edit: December 18, 2014, 02:24:48 pm by julio »

Opty

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Tartományba lépési hiba.
« Reply #2 on: December 18, 2014, 04:25:44 pm »
megvan a megoldás...
Ezeket kellet variálgatni...

'DOMAIN\Administrator', 'DOMAIN.LAN\Administrator', 'Administrator@DOMAIN', 'Administrator@DOMAIN.LAN'.

julio

  • Guest
Re: Tartományba lépési hiba.
« Reply #3 on: December 18, 2014, 06:33:50 pm »
A fő probléma a ".lan" domain vegződés.
https://forum.zentyal.org/index.php/topic,23571.msg90615.html
« Last Edit: December 18, 2014, 08:19:44 pm by julio »

itanczos

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Tartományba lépési hiba.
« Reply #4 on: January 04, 2015, 03:00:01 am »
Érdekes, mert nemrég egy Windows XP munkaállomást nem tudtam elsőre beléptetni a tartományba, mert nem fogadta el a TARTOMANY elnevezést, amit a Win7 klienseknél elfogadott, hanem csak a TARTOMANY.LAN -al tudott beléptetni. Utána már felhasználó váltásnál elég volt a TARTOMANY is!


julio

  • Guest
Re: Tartományba lépési hiba.
« Reply #5 on: January 04, 2015, 09:07:38 pm »
A ".lan" vegzodes, Win8-nal okoz problemat.