Author Topic: 3 különböző országban lévő iroda összekötése + cloud szerverek + mail  (Read 1451 times)

itoperatorguy

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Sziasztok!

Még nagyon új vagyok Zentyal terén (csak virtuális gépekben tesztelgettem eddig) ezért szeretném tapasztaltabbak tanácsát véleményét kikérni. A problémám:
-van 3 irodánk (USA, Elefántcsontpart India), kb 60 munkatársunk és kb 20 szerverünk egy "felhő szolgáltatónál" (nem amazon, meg google).
-létre kellene hoznom egy SSO megoldást + openexchange file megosztást (esetleg owncloud-al). "A főnök" arra kért, hozzak létre egy Zentyal szervert a cloud szolgáltatóknál, de az angol Zentyal fórumon egyetlen egy bejegyzés volt erről és az sem végződött túl pozitívan ( https://forum.zentyal.org/index.php?topic=11463.0 ), mondjuk ez egy 2 éves topic és mi nem amazont használunk és tudok több mint 1 ip címet kérni szóval nem tudom...
-a levelező szerverünk valójában a google (csak mail címünk nem @gmail.com hanem @cegnev.com), de van 4-5 technikai e-mail cím (pl support@cegnev.com) amiért ugyanúgy fizetünk mintha személyekhez tartoznának. A vezetőség megkért, hogy találjak ki valamit, hogy ezek a címek ne a google-nél hanem a Zentyal szerverünkön landoljanak.

Szóval a kérdéseim:
-mi lenne a jobb megoldás szerintetek: mind3 irodában 1-1 Zentyal server (ebből 1 a Primary, a többi additional) és ezekhez ldap + kerberos segítségével megoldani az SSO-t, vagy csak simán Zentyal servert kellene felraknom a "felhőbe" 1 vagy 2 hálókártyával? Egyáltalán Microsoft AD-hez hasonló SSO-t csak Zentyal-al kialakítani vagy nagyon elvagyok tévedve ebben a dologban?
-megoldható szerintetek ez a mail-es ügy és ha igen mit érdemes olvasgatnom és hol a témában? (a google.com-nál egy fokkal pontosabb cím jól esne). Olyat még nem igazán láttam, hogy a céges levelek egy részét egy mail szerver szolgálja ki, másik részét egy másik, csak feltételezem, hogy valami "smarthost" megoldást kellene használni, de ebben még kevesebb tapasztalatom van.

Előre is köszönöm a segítségeteket.