Author Topic: Zentyal 3.5 transzparens proxy ssl nem megy  (Read 2262 times)

greatman

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Zentyal 3.5 transzparens proxy ssl nem megy
« on: July 21, 2014, 11:37:50 am »
Sziasztok!

A következő problémába ütköztem: Adott egy Windows Server 2012r2 mint tartományvezérlő, és mellette egy Zentyal 3.5, ami tűzfalként és proxyként üzemelne.
Minden szép és jó, a tűzfal teszi a dolgát, a csomagszűrő alapból minden ki és bemenő forgalmat letiltva a belső hálózat felé. Kivéve a tartományvezérlőt, neki van engedélye a külső hálózat elérésre nem csak proxyn keresztül bizonyos portokon. A tartományban lévő gépeknek csak proxyn keresztül van Internet kapcsolatuk. A Zentyalon be van állítva a proxy transzparens módba, most alapból mindent kiengedne. A gond most következik, a gépeken az SSL -es pl. HTTPS oldalakat egyszerűen nem lehet elérni, 408/409 -es hibával leállnak a böngészők. A sima HTTP oldalak mennek. Egy egyszerű google.hu nem elérhető.  Már mindent átnéztem, a szerver most lett újrahúzva, ugyanazok a beállítások mint a 3.3 -as Zentyal -omnál, de itt nem megy. Megjegyzem, megpróbáltam beléptetni tartományba mint további tartományvezérlőt a Zentyal-t, de a Samba elszáll hibával. Ugyanazzal a hibával, ami másoknál is jelentkezett. A hitelesítés szolgáltatást sem lehet beállítani. Gyanús, hogy nem-e ez okozza a hibát. Tud esetleg valaki valamilyen megoldást?

Fejlemény, újratelepítettem 3.3 -as Zentyal -al, és minden működik rendesen, csak ezt sem lehet beléptetni a Windows 2012 mellé.

Nem tetszik a 3.5 ....
« Last Edit: July 21, 2014, 11:54:05 am by greatman »