Author Topic: tartományba léptetés  (Read 5008 times)

herzsolt2144

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #15 on: February 20, 2013, 07:54:12 pm »
Ping-re ezt adja, proxi nincs :-[

levideo

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 44
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #16 on: February 21, 2013, 08:15:54 am »
Ez izgalmas  ....
A webböngészőkben nincs valami a kapcsolatoknál elállítva ?
Esetleg WinXP-ből próbáltad már ?
Én már jártam úgy, hogy úgy tűnt, nincs internet kapcsolat, a böngészőkben mindig csak fehér lap jött be. De kiderült , hogy egy  XP frissítés települt, és a gép újra indítása után megjavult.
A cégemnél ez több gépen is előfordult.
« Last Edit: February 21, 2013, 08:19:23 am by levideo »

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #17 on: February 22, 2013, 09:25:04 am »
Ilyen problémába én is beleütköztem.
2 hálókártyával.
Az egész zentyalt újrahúztam és most 1 hálókártyás rendszert építettem. Egyből jó lett.
Nem kerestem az okát időhiány miatt, de biztosan a DHCP körül lehet a gond.

herzsolt2144

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #18 on: February 22, 2013, 05:39:35 pm »
Már mindent elkövettem, egy és 2 lan , de semmi változás :(.
Lassan feladom, mert egy sima debiant hamarabb beállítok mint ezt. De ki akartam próbálni, mert azért egyszerűbb lenne, mint hegeszteni.

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #19 on: February 23, 2013, 11:05:48 am »
Szia!
Hívj fel, hátha tudok segíteni!
06305319587

levideo

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 44
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #20 on: February 24, 2013, 10:30:15 am »
Már mindent elkövettem, egy és 2 lan , de semmi változás :(.
Lassan feladom, mert egy sima debiant hamarabb beállítok mint ezt. De ki akartam próbálni, mert azért egyszerűbb lenne, mint hegeszteni.
Nem biztos, hogy a ZENTYAL a hiba forrása ...
A win7 sem atom biztos rendszer    ;D
WinXP-vel próbáltad már ??

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #21 on: February 26, 2013, 07:47:29 am »
Sziasztok!
Megoldottuk. IP cím megadásában volt a hiba.

levideo

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 44
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #22 on: February 26, 2013, 12:48:55 pm »
Ez mit jelent ??
Leírnád pontosabban, hogy mások is tanuljanak belőle !!

herzsolt2144

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #23 on: March 07, 2013, 08:18:04 pm »
Ha két lan van a gépben, akkor más IP tartomány kellett, mert így már nem voltak gondok, router dhcp-vel lan1 majd static lan2-vel, így viszont dhcp is kellett, de  sikerült egy LAN kártyával is sikert elérni :)
Hát ami jó lett zentyal lan static, DNS serverként, (network/DNS-nél csak a server IP-je szerepeljen, mert a UPC névszervere is ott figyelt.) A windowsos gépen a lan esetében fix DNS, a zentyal IP-je, és lám működik 1 lan esetén is, és a dhcp-t a router adja, mert a nincs itthon bekapcsolva a server akkor is legyen net.
Ja és így már van net is a win-es gépen.

Köszönöm a segítséget!!!!!!!!!!!!!!!

VodkaTam

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #24 on: June 30, 2014, 05:56:01 pm »
Sziasztok!

Tartományvezérlőt szeretnék csinálni a Zentyal-ból, feldobtam virtuális gépre, és egy másik virtuális XP Pro SP3-al próbálok rácsatlakozni, illetve a "rendes" Win7 Pro-val is próbálom. Létrehoztam egy felhasználót és hozzáadtam a Domain Admins csoporthoz, csatlakozáskor bekéri a felhasználónév/jelszó párost, de visszadob "A megadott tartomány vagy nem létezik, vagy nem lehet csatlakozni hozzá" hibaüzenettel mindkét rendszeren. Azonos hálózaton vannak, ha elrontom a tartományvezérlő nevét, vagy nem fut, akkor más a hibaüzenet, tehát a Win látja a Zentyal-t, de csatlakozni nem bírok rá. Ötletek? Nem teljesen világos, esetleg a Zentyal alá fel kéne vennem előre a csatlakoztatni kívánt gépeket? Ilyen opciót nem láttam, mi lehet a gond?

julio

  • Guest
Re: tartományba léptetés
« Reply #25 on: July 01, 2014, 12:14:48 am »
A "rendes" win7-nél a rendszeridõ, dátum együtt jár a szerverével?

VodkaTam

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #26 on: July 01, 2014, 07:41:26 am »
Igen, bár alapból is pontos az idő mindegyiken, még le is szinkronizáltattam őket a Zentyal-al. Viszont rájöttem mi volt a gond, bár az okát nem igazán értem. A Zentyal-hoz hozzáadtam egy második hálókártyát, beállítottam DHCP szervernek, így már jó lett. Persze kell még rajta konfigurálni, ezért lehet, hogy lesznek még kérdéseim, csak tegnap hosszas kinlódás után késő estére sikerült összehozni. Azért nem terveztem alapból így, mert ahová szánom nem feltétlen van szükség internetelérésre, legalábbis ez most még egy sokadrangú kérdés, illetve nem is őt szántam átjárónak, inkább csak mint hálózati tárhely gondoltam rá. Mindegy, így most működik.

julio

  • Guest
Re: tartományba léptetés
« Reply #27 on: July 01, 2014, 11:46:12 pm »
Az "eth0" belső eszközre van álltva (egy hálókártyás variáció)?
A tűzfal logban nem volt eldobott csomag a domain-be  beléptetéskor?

VodkaTam

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #28 on: July 02, 2014, 06:12:27 am »
A tűzfal ki volt kapcsolva, a hálókártyát mondjuk nem állítottam belső eszközre, eszembe se jutott, hogy kellhet. Így két kártyával most jó minden, még a Proxyval is játszottam kicsit, bár a Sambát még alaposabban tesztelni akarom. Amit viszont hiányolok egy olyan felhasználó, aki tudja adminisztrálni az összes Samba felhasználót és csoportot, felhasználókat létrehozni, másik csoportba átrakni, de a többi részhez nem fér hozzá, nem tud pl. hálózati beállításokat megváltoztatni. Még jobb, ha a számára szükségtelen dolgokat nem is látja. Abban reménykedtem, hogy az alapértelmezetten 8888-as porton elérhető felhasználó kezelési felületen Domain Admin-ként bejelentkezve meg lehet ezt csinálni, de látom, hogy ott ő is csak a saját jelszavát változtathatja meg. Meg lehet ezt valósítani valahogy?