Author Topic: "További tartományvezérlőből" tartományvezérlőt  (Read 1136 times)

furtos

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
"További tartományvezérlőből" tartományvezérlőt
« on: June 19, 2014, 03:37:27 pm »
Sziasztok!
Volt két Zentyal 3.3-as szerverem, egy tartományvezérlő és egy "További tartományvezérlő". A tartományvezérlő teljesen meghalt, a másik gép átvette a szerepét. Most szeretnék belőle tartományvezérlőt csinálni. Amikor elindítom a folyamatot, a következő üzenetet kapom:
"A tartománynév módosítása a samba adatbázis újralétrehozását okozza. A felhasználók és csoportok importálva lesznek a Zentyal LDAP-ból, de újra kell csatlakoztatnia az összes számítógépet az új tartományhoz."
Szeretném, ha ez azt jelentené, hogy ha leállítom az összes klienst, átállítom a tartományvezérlőt, és elindítom a gépeket, akkor mindenki ugyanúgy be tud jelentkezni, megmaradna változatlanul a fájlszerver, DC és AD funkciók.
Van valakinek tapasztalata, hogy ilyenkor mi történik?
Fürtös

toby0501

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 18
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: "További tartományvezérlőből" tartományvezérlőt
« Reply #1 on: June 23, 2014, 01:49:08 pm »
A dokumentációban van szó a migrálásról, nagyjából az oldal végén, de ehhez futnia kell a PDC-nek is, s csak migrálás után lehet azt leállítani. Egyáltalán nem tudod beizzítani azt a szervert? Ilyen esetekre javaslom egyébként a virtualizációt, heti vagy havi biztonsági mentésekkel, így ha baj van, van mit visszaállítani.

furtos

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: "További tartományvezérlőből" tartományvezérlőt
« Reply #2 on: July 27, 2014, 06:00:11 pm »
Köszönöm az ötletet, mármint a virtualizációt!
1, Virtuális gépeken el tudtam játszani a lehetőségekkel. A szerver elsődleges, B szerver másodlagos, A-ról szinkronizálta magát. Ezután A kikapcsol, C szerver másodlagos, B-ről szinkronizálja magát, utána C-t átállítottam elsődlegesre. És nagy megkönnyebbülésemre nem veszett el semmi.
2, Az új szervert XEN-re teszem majd fel, lementem, és a következő összeomlásnál már csak egy új XEN szervert kell installálni, rá a gépet és visszaállt minden az összeomlás előtti állapotba.

toby0501

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 18
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: "További tartományvezérlőből" tartományvezérlőt
« Reply #3 on: August 18, 2014, 02:05:07 pm »
Ennek örülök, hogy működik, ugyanis én már a 3.2 megjelenése óta nem tudok 3.0-ról frissíteni, így, ha ez működik, telepítek egy tiszta 3.4-es szervert mellé, szinkronizálok, aztán előléptetem én is. A C megmaradt másodlagosnak továbbra is?
A XEN-t nem ismerem, mi Proxmox-ot használunk.

furtos

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: "További tartományvezérlőből" tartományvezérlőt
« Reply #4 on: August 18, 2014, 03:20:02 pm »
Egy kis pontosítás.
Végeztem egy rakás kísérletet. Volt, hogy a folyamat hibátlanul végigment, de többségében a visszaállított elsődleges tartományvezérlőre már nem tudtam újra rájelentkezni, annak ellenére, hogy a szerveren látszólag minden adat megvolt. Mivel az éles szerveren nem merek próbálkozni, így most csak "további tartományvezérlő" van a hálóban.
Persze ez így nem korrekt megoldás, de most ennek a kikísérletezésére nincs időm, és néhány hetet várhat a megoldás. Ha jutok valamire, mindenképp megírom.

toby0501

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 18
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: "További tartományvezérlőből" tartományvezérlőt
« Reply #5 on: August 18, 2014, 04:49:11 pm »
Mindenesetre én a hétvége folyamán megpróbálkozok vele, aztán ha nem működik, visszaállítom a mentést. Nekem sajnos tanévkezdésre jó lenne gatyába rázni, mert a 3.0-ban lévő samba zabálja a RAM-ot és belassul a rendszer tőle.

toby0501

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 18
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: "További tartományvezérlőből" tartományvezérlőt
« Reply #6 on: August 24, 2014, 05:50:07 pm »
Nos, péntek délután nekiestem, mostanra jutottam el arra a szintre, hogy azt merjem mondani, működik a dolog. Annyi szépséghibája azért van, hogy a vezérlőpulton még mindig további tartományvezérlőnek hiszi magát és így nincsenek meg a home megosztások, s ahhoz, hogy ott is átállítsam pdc-re, újra be kellene léptetnem az összes gépet a tartományba.
Egyelőre szerintem így marad, a lényeg úgy is az volt, hogy ne kelljen minden reggel a samba modul újraindításával kezdenem a napot. :)