Author Topic: !!!HELP!!! Zentyal 3.3 latest on fresh Ubuntu 12.04.4 - PROBLEMS!!!!  (Read 2254 times)

marksaitis

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Hi,

I have wasted the whole day trying to install this Zentyal! No luck. If I install fresh Ubuntu 12.04.4 and configure my /etc/hosts with:
127.0.0.1 myhostname.domain.com myhostname
111.111.111.111 myhostname.domain.com myhostname
 and /etc/hostname with:
myhostname

Then after apt-get install zentyal, webadmin module says it failed to start, god damn it... Trying again, fresh install of Ubuntu 12.04.4 64bit.
No hostname and hosts config, leaving defaults. apt-get install zentyal. Creating admins group and adding root to it (yeah, damn official guide doesn't say anything about it). Loging in to web interface.... Installing some modules etc. Then going through Zentyal web interface in order to change the stupid hostname stuff! It changes in webinterface from sample.domain.com to my one - myhostname. Server restart - and voila, the damn webadmin fails to start again - I am screwed.

How on bloody earth to configure this damn hostname so it gets happy? Also I noticed in some situations it screws up /etc/network/interfaces file making server unavailable online....

My server is connected directly to internet, no natting.

HEEEEEELLLPPP!!!!

Regards :)

christian

  • Guest
Re: !!!HELP!!! Zentyal 3.3 latest on fresh Ubuntu 12.04.4 - PROBLEMS!!!!
« Reply #1 on: January 13, 2014, 08:40:16 am »
Basic Zentyal installation doesn't expect any manual change in any config file, especially those related to network as these are maintain by Zentyal itself  ::)
Sorry for this stupid (perhaps) question but could you pleas clarify what "webadmin module" is ?

miika

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: !!!HELP!!! Zentyal 3.3 latest on fresh Ubuntu 12.04.4 - PROBLEMS!!!!
« Reply #2 on: January 29, 2014, 12:55:45 pm »
I have too tried to install zentyal 3.3 on fresh ubuntu 12.04. Im using digitalocean server. Every time i try  i get "webadmin restart FAIL". I cannot acces Zentyal web interface. been searching but no info about whats wrong.

ps. yes, im linux noob.