Author Topic: Samba nem működik!  (Read 3149 times)

lszakonyi

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #15 on: October 08, 2013, 08:32:56 am »
Helló.
A frissítés 3.2-re témában volt egy lehetséges megoldás, nekem az bevált. http://trac.zentyal.org/ticket/7318
Ezt a parancsot lefuttatva már sikerült a Samba modul mentése. "problem fixed after running: sudo samba-tool ntacl sysvolreset --use-s3fs I reboot the system and no problem now with restarting file sharing module "
De továbbra is csak akkor működik, ha csoport vagy felhasználó van megadva az ACL-ben. A vendég hozzáférés nem megy.
« Last Edit: October 08, 2013, 08:34:48 am by lszakonyi »

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #16 on: October 08, 2013, 06:34:59 pm »
Szia lszakonyi!

Néztem én is ezt a megoldást, de nem akartam vaktában ötletelni. Megerősítetted a gondlatot, köszönöm szépen. 3 user fevitelekor még működött. Jelentkezem a tapasztaltakkal, biztos más is olvassa . :-)

natis

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #17 on: October 09, 2013, 03:54:33 pm »
Üdv mindenkinek!

Történet:
Anno 3.0-val kezdtem samba-ni. kétszer omlott össze, minden előzmény nélkül.
Egy alkalommal tisztán újratelepítettem, utána sem bírta sokáig. (3-4 hónap)
A samba megosztást net use-al csatolom fel. Biztonsági mentést indítok rá robocopy-val.
Másra nem használom. Elég sok a user, de a mentés hónapokig zökkenőmentes volt.
Virtuális környezetben 5 felhasználóval is teszteltem, de a samba ott sem volt tökéletes.

Most tisztán feltettem a 3.2-est. Egyenlőre jó.
Remélem, hogy a 3.2-vel jobb a helyzet. Ha megint bajom lesz vele lecserélem ubuntu 12.04-re.
Üdv.: Atis

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #18 on: October 10, 2013, 08:24:20 am »
Sziasztok!
 A fent írtak szerint frissítettem a Zent, meg felraktam a hivatalos frissítéseket is. Eddig bírta.
Igaz elmentettem egy megosztott könyvtárat user nélkül. Lehet ez a baj forrása :-)

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #19 on: October 14, 2013, 01:24:58 pm »
Ma újabb frissítést kapott nálam a SAMBA és úgy tűnik, hogy most már jó! :D

Nagyg

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #20 on: October 15, 2013, 04:14:42 pm »
Nem tul jo amit itt olvasok.
3.2 megjelenese utan telepitettem,
kuzdottem en is a NT_STATUS_ACCESS_DENIED hibauzenettel ha ujrainditottam a samba-t.
Vegul megoldodott....

Minap ujabb hiba jott elo "oplock break failed" error nem tudtak megnyitni .xlsx word file-okat a userek.
Most felraktam a frissiteseket es bizom benne hogy a hiba megszunik, ha nem kikapcsolom a blocking locks-ot.

Elofordult valakinel ez a problema?

szaki

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #21 on: October 16, 2013, 09:32:39 am »
Szia,
Én mostanában tervezem egy 3.0-t 3.2-re cserélni de ezek alapján
1. várok még vele
2. lehet hogy hagyom inkább a fenébe és használok egy suse-t vagy ubuntu-t.
Eddig két zentyal 3.0 szerverem van mindkettőm kölönböző samba problémákkal. Hála istennek olyan hibák amivel együtt lehet élni csak kellemetlenek....

Mindenesetre engem is nagyon érdekelne mikor lesz egy megbízható megoldás.

Mono

  • Zen Monk
  • **
  • Posts: 63
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #22 on: October 16, 2013, 02:20:48 pm »
Én is várok az itt olvasottak alapján.
3.0-val nekem olyan gondom volt, hogy nem tudtam Samba jelszót változtatni. Használok mellette Zarafa-t is, abban megváltozott a jelszó, a Samba-ban nem. Jött ki azóta pár frissítés, nem néztem azóta.
A 3.2 pedig ennyi Samba probléma miatt nálam még igencsak várat magára.

Azért kíváncsi lennék, hogy a problémák, vagy legalábbis a problémák döntő többsége a Zentyal-ból, vagy a Samba-ból fakadhat....?

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #23 on: October 16, 2013, 06:39:59 pm »
Sziasztok!
Nekem most mindenből a legújabb van fent.
A Samba esetében azt tapasztalom, hogy amint egy másik (3.0-ás) Zentyal Samba-ból hibás ékezetes (karakterkódolási hiba) fájlokat másolok az újba, a 3.2-es verzió onnantól használhatatlan. Ez okozza az  NT_STATUS_ACCESS_DENIED hibaüzenetet. Többször próbáltam telepíteni, törölni, de a probléma mindíg megmaradt.
Személy szerint én ezt a SAMBA modult már nem feszegetem. Fájl kezelésnek marad az FTP, kliens oldalon pedig a Cobian backup 10. Nem szerencsés, de még mindig jobb, minthogy bármelyik ügyfél a saját mappáján keresztül hazavágja az egészet. A fiúknak nem sikerült ez a fejlesztés. Ez van. Sajnos.

szaki

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #24 on: October 17, 2013, 08:45:16 am »
Tényleg az a 100 forintos kérdés hogy a zentyal hibás vagy maga a samba 4.
Mert ha a samba 4, akkor hiába próbálkozunk más disztribucióval....
Ajjaj, belegondolni is rossz.

Mono

  • Zen Monk
  • **
  • Posts: 63
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #25 on: October 17, 2013, 09:00:53 am »
Sziasztok!
Nekem most mindenből a legújabb van fent.
A Samba esetében azt tapasztalom, hogy amint egy másik (3.0-ás) Zentyal Samba-ból hibás ékezetes (karakterkódolási hiba) fájlokat másolok az újba, a 3.2-es verzió onnantól használhatatlan. Ez okozza az  NT_STATUS_ACCESS_DENIED hibaüzenetet. Többször próbáltam telepíteni, törölni, de a probléma mindíg megmaradt.

És ha nem Samba-ból másolod, hanem SSH-n, vagy FTP-n? Annyira azért nem hétköznapi helyzet, hogy 3.0-ás Zentyal-ról 3.2-re másolsz SMB protokollon keresztül.

Quote
Személy szerint én ezt a SAMBA modult már nem feszegetem. Fájl kezelésnek marad az FTP, kliens oldalon pedig a Cobian backup 10. Nem szerencsés, de még mindig jobb, minthogy bármelyik ügyfél a saját mappáján keresztül hazavágja az egészet. A fiúknak nem sikerült ez a fejlesztés. Ez van. Sajnos.

Azért érdekes egy Sambát FTP-vel kiváltani. Vagy a felhasználási terület nem hétköznapi nálad? El nem tudnám képzelni, hogy egy kisebb irodában az átlag felhasználó FTP-n nyomuljon "Z" meghajtó helyett :)
Itt még szerintem mindig egyszerűbb valami Freenas, vagy esetleg egy lassúcska PC OEM XP-vel, fájl megosztáshoz nem kell nagy CPU...

Mono

  • Zen Monk
  • **
  • Posts: 63
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #26 on: October 17, 2013, 09:03:13 am »
Tényleg az a 100 forintos kérdés hogy a zentyal hibás vagy maga a samba 4.
Mert ha a samba 4, akkor hiába próbálkozunk más disztribucióval....
Ajjaj, belegondolni is rossz.

Más disztrib. esetén még megvan az a lehetőséged, hogy egy régebbi, hármas Samba-t használsz, amiben ilyen jellegű hibák annyira nem jöttek elő.

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #27 on: October 17, 2013, 12:40:06 pm »
Ez most csak ideiglenes megoldás. Várok türelmesen, hátha megoldódik. Amúgy meg a samba is mentének van.

Nagyg

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #28 on: October 26, 2013, 02:15:59 pm »
Az elmult ket hetben nem volt vele semmi gond,
3.2.6-ig minden frissitest felraktam.

Ma kijott az rc4-es samba gondolkodom rajta, vagy varjak vele mig kijon utana egy zen component update?

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #29 on: October 27, 2013, 11:23:43 am »
Sziasztok!
Igen, az elmúlt két hétben már jó lett. Nem véletlen, hogy már a 3.2.6-nál tartanak :-)
Szerintem várj még.