Author Topic: Samba nem működik!  (Read 3148 times)

natis

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Samba nem működik!
« on: October 01, 2013, 12:26:13 pm »
Sziasztok!

Több hónapos használat után a samba megosztásokat nem lehet elérni.
A gépek Win7/XP Net use - al voltak felcsatolva.

Azt vettem észre, mintha a domain adminisztrátor csoporttal lenne valami.

A csoportok között nem szerepel a Domain Admins, viszont ha létre akarom hozni, a köverkező üzenetet kapom:

Postafiók neve Domain Admins (CN=Domain Admins,CN=Users,DC=xxxxxxxxxxxxxx,DC=lan) már létezik.  :(

Semmi frissítés nem történt, egyszer csak elszállt a samba. Volt mentés egy régebbi beállítással, azt visszaraktam, de a helyzet nem változott.

Megjegyzem, hogy a samba miatt már 2x telepítettem újra a rendszert.

Tud valaki segíteni?



lszakonyi

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #1 on: October 02, 2013, 09:39:01 am »
Szerintem a Samba egy sötét része a Zentyalnak. Nekem 10-ből 1-szer ha jó. Most tettem fel egy szűz rendszert, alap csomagokkal amit a rendszer felajánlott. Megosztás létrehozásakor a következő hiba Samba modul mentésekor:


"Néhány modul hibát jelzett a változtatások mentésekor. További információk a naplókban találhatók itt: /var/log/zentyal/

FATAL: Could not connect to samba LDAP server: connect: Connection refused"

Lehet van benn valami rejtélyes beállítás, amit csak a fizetősben oldanak fel!
« Last Edit: October 02, 2013, 10:08:00 am by lszakonyi »

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #2 on: October 02, 2013, 12:49:50 pm »
Failed to open: NT_STATUS_ACCESS_DENIED
SAMBA mentésnél ez van

Tudja valaki a választ?

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #3 on: October 02, 2013, 03:19:22 pm »
Kicsit több részlet van még hozzá:
Failed to open: NT_STATUS_ACCESS_DENIED at /usr/share/perl5/EBox/Samba.pm line 357.

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #4 on: October 02, 2013, 05:52:29 pm »
Szia lszakonyi!

Néha nekem is az az érzésem a Zennel kapcsolatosan, mintha arra menne ki a játék, hogy használ és amikor már nem tudsz belőle szabadulni, úgyis előfizetsz rá.
Persze senki nem szeretnék megsérteni, ezt csak érzem, nem állítom.
Amúgy meg nem is várható el, hogy bárki is ingyen dolgozzon a kedvünkért.

Ami biztos, hogy annyi probléma van vele, hogy egyre inkább azon gondolkozom, hogy hagyom az egészet a francba. Sambáról beszélek.Van a Synology-nak tiszességes és működő NAS szervere, ami tökéletesen működik FTP és SAMBA feladatokat ellátva. Vagy egyszerűen marad az Ubuntu szerver SSH támogatással. :-(

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #5 on: October 03, 2013, 09:22:30 am »
Még egy apró részlet a SAMBA problémához.
Újratelepítettem a SAMBA-t minden létező alkalmazással együtt. Tökéletesen működik addíg a pontíg, amig egy másik, szintén Zentyal szereveren levő SAMBA mappából nem másolok az új 3.2 alá dokumentumokat. Akkor a fent említett hibával kiakad.

lszakonyi

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #6 on: October 03, 2013, 10:50:24 am »
Ma jött egy rendszerfrissítés a sambához. Meg kellene próbálni, hátha javít valamit.

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #7 on: October 03, 2013, 12:35:18 pm »
Szia! Köszi.
Megpróbálom.

Mono

  • Zen Monk
  • **
  • Posts: 63
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #8 on: October 03, 2013, 07:40:50 pm »
Van esetleg fejlemény?
Mostanában készültem egy céghez bevezetni a Zentyal-t, de így nem biztos, hogy erőltetni fogom.

Én személy szerint nem hiszem, hogy a hibák szándékosakj lennének a community változatban, hogy vegyél rá supportot. Lehet, hogy én gondolom rosszul, de ha a community ilyen szinten problémázik, akkor nem a support, hanem másik termék vásárlását választom. Ilyen "rávezetésekre" inkább limiteket szoktak betenni, nem hibás működést.

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #9 on: October 04, 2013, 09:00:38 am »
Sziasztok!
A konkrét tények:
Zen új telepítés olyan vasra amin 2.xx verzió egy évig simán futott.
Most van vírusirtó és tűzfal.

Feltelepítettem a Sambat, FTP-t és a jabbert. Ezeket használnám.
Amint valamelyik csatolt mappába mappákat és dokumentumokat töltök fel, a fent már említett probléma jelentkezik új fájlmegosztás létrehozásakor. (ekkor a Jabber már használatban van).
Frissítettem ma reggel és újrapróbáltam, a végeredmény ugyanaz.
Szóval nem tudom mit gondoljak, hol lehet a gond?

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #10 on: October 04, 2013, 03:20:25 pm »
Akkor engedjétek meg, hogy összefoglaljam.
A mai napon teljes újratelepítés történt. Vigyáztam mindenre mintha tojáshéjból lenne minden.
A Firefox is naprakész. Mindenből minden naprakész volt. A tizedik felhasználónál, illetve a samba fájlmegosztás beállításánál a hiba újra előjött. Az első 9 felhasználó esetében minden jól működött. Nincs csoport sem létrehozva. Értem itt azt, hogy mappa elérés, oda mappa és fájl létrehozása, másolása. Az FTP is rendben elérhető. Az egyetlen, amin változtattam, az, hogy most a 10443-as portot használom a 443 helyett. Mivel erre ráment egy egész hetem és a probléma minden módosítás esetén ugyanaz, lemondok a továbbiakban a Zenről amíg nem lesz frissítés, vagy amíg a hibajelentésre nem válaszolnak. Kár érte, mert szerettem a Zentyalt. Úgy gondolom, hogy ez most  bizonytalan, mint a kutya vacsorája.
Más nem tapasztalt vele hasonlót?

Mono

  • Zen Monk
  • **
  • Posts: 63
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #11 on: October 04, 2013, 06:55:50 pm »
Megint csak nem azért jöttem, hogy egyértelmű megoldást kínáljak, de nem túl bíztató, ami itt olvasható.
Érdekesség kedvéért benéztem az eredeti (angol nyelvű) részbe, ott is akad Samba gond, de teljesen más hibával és ahhoz képest, hogy az angol rész a "fő" része a fórumnak, nincs teleszemetelve SAMBA-s hibákkal. Ott kérdezgetik, válaszolgatják, hogy 32 vagy 64 bites-e a rendszer, amivel gond van. Talán a továbbiakban érdemes lenne megemlíteni itt is, hogy akinek gondja van, az 32 vagy 64 bites rendszert telepített-e?
Emellett még egy kérdés: próbáltátok a teljes angol környezetet? Azaz angol nyelven telepíteni és a felhasználók, csoportok, egyéb megnevezések ne tartalmazzanak ékezetes betűket? Így is előjön a hiba? Kis ország vagyunk (sajnos), más népeknél miért nem jön ez elő hatványozottabban?

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #12 on: October 04, 2013, 10:12:04 pm »
Sziasztok!
A rendszer 64-es es magyar nyelvü. A felhaszalok ekezet nélküliek. A lelvet lecserélem, hatha az segit.

Mono

  • Zen Monk
  • **
  • Posts: 63
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #13 on: October 05, 2013, 08:15:21 am »
Vagy ha már nem az első eset, esetleg érdemes lenne eleve angol nyelven újratelepíteni, nem biztos, hogy  megegyezik egy utólagos nyelv váltással. Csak tipp...

papp lászló

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Samba nem működik!
« Reply #14 on: October 07, 2013, 05:45:54 pm »
Átváltottam angol nyelvre. Nem lett jobb. Viszont azt vettem észre, hogy itt a fórumon túl nagy a csend. Megoldották a fejlesztők a problémát, vagy csak senki nem foglalkozik már vele. Van valaki akinek sikerült már átlépni ezen a problémán?