Az a helyzet, hogy ven egy hivatalosan bejegyzett cegneve.hu domainunk.
Ehhez a domain fentartónál (aki a dns1 és dns2 szolgáltatást is adja hozzá) az akarmi.cegneve.hu, a valami.cegneve.hu és a level.cegneve.hu meg még vagy 3-at a mi külső IP-címunkre irányíttattunk. maga a cegneve.hu a szolgáltató szerverére van irányítva, mert ők adják a
www.cegneve.hu mögé a tárhelyet és a mail.cegneve.hu mögé a levelezőszolgáltatást.
Ezeket én meg is szeretném tartani így ahogy van, de az aldomainek mögött eddig a mi szerverünkön élő szolgáltatás volt. főleg web, de a @level.cegneve.hu tartományban levelező szolgáltatás is.
Én felvettem a Zentyal-ban a levelező virtuális tartománynak a level.cegneve.hu-t, meg virtuális WEB szervereknek a valami.cegneve.hu és az akarmi.cegneve.hu-t erre ő, a dns szolgáltatásokba fevette a cegneve.hu domaint az összes lokális IP-címmel. Így elérhetetlen a
www.cegneve.hu is, mert visszamutat a saját lokális IP-címekre.
Kitöröltem a cegneve.hu-t a DNS tartományokból, majd felvettem egy eddig kifelejtett utolag.cegneve.hu tartományt a virtuális web-szervekhez és ismét bekerült a virtuális domainek közé a DNS szolgáltatásoknál a cegneve.hu domain.
Eddig az xy.cegneve.hu domainek nem voltak belső DNS-el feloldva, így a belső hálóról is a külső IP-cím alapján értük el, bár erre csak tszt céljából volt szükség, elvégre azért szolgáltatnak a külső IP-címen, hogy kívülről lássák!
Szóval az a problémám, hogy így a belső hálóról a helyben fel nem oldott *.cegneve.hu tartományok nem láthatóak.
Valaki tudja a megoldást?