Author Topic: [SOLVED] GPO nem működik  (Read 1621 times)

rhen

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
[SOLVED] GPO nem működik
« on: January 30, 2013, 11:36:42 am »
Elvileg minden jól van beállítva, a felhasználók be tudnak lépni, saját megosztásaik felcsatolódnak, a felhasználók tudják tallózni a szerveren lévő  sysvol mappát.
Azonban bármit állítok a GPO-ban, semmi hatása nincs a felhasználókra.

Felhasználói csoport alapján szeretnék megosztás felcsatolni a felhasználóknak, meg csak próbának beállítottam, hogy a Start Menüből vegye ki a vezérlőpultot.
Az alkalmazott beállítások itt láthatóak: http://ubuntuone.com/0vEQC7alaumfSWUmO62Vn9

Nem tudom az normális-e, de a Policy állapota nem kérhető le. Screenshot: http://www.dropmocks.com/mBoI8X

Van ötletetek esetleg, hogy mi lehet a gond?

üdv,
Tamás
« Last Edit: February 05, 2013, 01:48:38 pm by rhen »

julio

  • Guest
Re: GPO nem működik
« Reply #1 on: January 30, 2013, 05:51:02 pm »
Elso ranezesre jonak tunik a beallitas, a "Hivatkozott csoporthazirend-objektum" ervenybe van leptetve?

rhen

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: GPO nem működik
« Reply #2 on: January 31, 2013, 09:25:56 am »
Érvénybe van léptetve.

Ha futtatok egy "tesztet", ezt kapom: http://ubuntuone.com/1zPbPanDINyyfbadhgKmRO

A témaindító posthoz képest módosítottam pár dolgot, így nem pontosan az abban szereplő policyk, vannak a jelentésben.

julio

  • Guest
Re: GPO nem működik
« Reply #3 on: February 02, 2013, 03:49:37 pm »
talaltam egy-ket dolgot talan ezek kozül lesz valamelyik:

Czako Krisztian "fele" GPO beallitas a Netakademia Oktatovideobol, osszehasonlitaskepp:
https://googledrive.com/host/0B4_d-7xL0AS_OVlKTHVYemEyT2M/

a Csatolasoknal a Megorzott beallitas (Enforced) jobb ha nem-en van a Default Domain Policy-nel:
http://www.windowsnetworking.com/articles-tutorials/windows-server-2008/Top-10-Reasons-Why-Group-Policy-Fails-to-Apply-Part3.html
8-as pont

a Hitelesitett Felhasznalok jogkore:
http://www.windowsnetworking.com/articles-tutorials/windows-server-2008/Top-10-Reasons-Why-Group-Policy-Fails-to-Apply-Part2.html
7-es pont

rhen

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: GPO nem működik
« Reply #4 on: February 05, 2013, 10:18:28 am »
Kivettem a megőrzött beállítást, valamint kipucoltam a kire vonatkozik a GPO részt.
Most Windows 7 alatt rendben működik a dolog, XP alatt viszont nem.
Próbálkoztam a szinkron beállítással, de nem használt.

Edit:
Olvastam, hogy fel kell tenni ezt: Group Policy Preference Client Side Extensions for Windows XP (KB943729)
Kipróbálom, hátha működik.

Edit2:
A client side extensionnel működik xp alatt is.
Most minden tökéletes.
Köszönöm a segítséget.
« Last Edit: February 08, 2013, 02:33:19 pm by rhen »