Author Topic: tartományba léptetés  (Read 4970 times)

herzsolt2144

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
tartományba léptetés
« on: January 26, 2013, 02:47:31 pm »
Sziasztok!

Valaki segíthetne, hogy mi lehet a gondom. Nevezetesen telepítve a 3.0-ás zentyal, dns, dhcp és minden beállítva ahogy az a videókon láttam, de ha egy win7pro-t akarok tartományba léptetni akkor visszadob, hogy vagy nincs, vagy nem enged be.
Hálózat, egy server 1 lannal,switch és 1gép ez otthonra kellene, de nem megy a dhcp tökéletesen működik, és a win7 megkapja az ip-t tőle. :'( :'(

rhen

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #1 on: January 30, 2013, 08:39:52 am »
A File Sharing modult is fel kell tenni, hogy menjen a kerberoszos hitelesítés.

julio

  • Guest
Re: tartományba léptetés
« Reply #2 on: January 30, 2013, 05:59:45 pm »
DNS, Wins be van allitva a DHCP-nel?
Mit mutat az:
Code: [Select]
ipconfig /all a Windows kliensen?

herzsolt2144

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #3 on: January 30, 2013, 10:30:54 pm »
Ez lett

julio

  • Guest
Re: tartományba léptetés
« Reply #4 on: January 30, 2013, 11:03:55 pm »
Ez is jonak tunik...
akkor par dolog meg:
A Domain Administrator (Administrator) jelszot gondolom megvaltoztattad es azzal probaltad...
A Domain-ba  leptetesnel teljes DND utotaggal (zentyal-domain.lan) probaltad?
A Windows kliens oraja (+datum) egyutt jar a szerverevel, pontos?
« Last Edit: January 30, 2013, 11:05:57 pm by julio »

rhen

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #5 on: January 31, 2013, 08:29:28 am »
Én létrehoztam egy felhasználót akit beraktam a domain admins és DnsAdmins csoportba.
Azzal a felhaszálóval léptetem be a gépeket a tartományba.

A többi ami eszembe jutott, már julio leírta. :)

herzsolt2144

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #6 on: January 31, 2013, 07:18:20 pm »
Na ez érdekes, mert ha nem engedtem a netet a zentyalra, azaz csak 2db gép és egy switch akkor minden ok lett.

herzsolt2144

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #7 on: February 03, 2013, 02:04:21 pm »
Most már minden rendben lenne, de a beléptetett win7 alatt nincs internet, vajon miért? Nekem megy ilyen nehezen a zentyal beállítása?
Minden ok, tartomány, ha megosztást csinálok az is, csak éppen nincs internet.
A Zentyal -on van ott rendben az internet.

csicsa

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #8 on: February 04, 2013, 09:03:41 am »
A Zentyalban mennyi hálókártya van?

herzsolt2144

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #9 on: February 05, 2013, 05:08:45 pm »
Most egy, de 2db-al sem ment.
WIN7 cmd-ben a ping index.hu működik, csak az explorer és a többi kereső nem működik.

csicsa

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #10 on: February 07, 2013, 10:12:47 am »
Ha jól látom a servered címe: 192.168.1.200 ez kártya hova van csatlakoztatva?
1 switcbe és ugyanoda a kliens gép is , így kap címet a szervertől gondolom, ebbe a switchbe van még egy kábel ami csatlakozik az  internethez?
Vagy virtuális gépen van mindegyik?

herzsolt2144

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #11 on: February 07, 2013, 07:28:05 pm »
Nincs virtuális gép, csak direkt telepítés. Most úgy van, hogy switch abban a szerver és a célgép és a router. a router DHCP kikapcsolva, de az természetesen fix 192.168.1.1 Szerver 192.168.1.200 célgép benne a zentyal.domain.lan tartományban, ahonnan ő kapja az IP-t. CMD-ben ping index.hu megpingelve, vagy IP alapján is OK. De se IE se firefox, se Chrome esetén semmi. Volt amikor router a szerverben, mert 2db Lan volt benne, és az wan bepipálva, és külsőnek, a második a switchbe, és így is ugyanaz.  Ha fájl megosztás beállítva akkor az OK, de a net akkor sem megy, ezért nem értem.

csicsa

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #12 on: February 07, 2013, 10:18:09 pm »
Nekem DNS problémának tűnik.
A Zentyalon a DNS szerver, DNS továbbítónál be lett állítva a router vagy a szolgáltató DNS szervere?

herzsolt2144

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #13 on: February 08, 2013, 08:07:45 am »
A szolgáltató által adott dns is be van állítva, és a router-é is benne van. Volt olyan amikor csak az egyik vagy csak a másik és akkor is ez volt a helyzet.

levideo

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 44
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tartományba léptetés
« Reply #14 on: February 20, 2013, 06:47:28 am »
PING index.hu (217.20.130.97)  ?
Vagy esetleg mást ad vissza ?
Proxy van-e a szerveren ?
Mert ha van és nincs jól beállítva, az okozhat ilyen vicces dolgot ...
« Last Edit: February 20, 2013, 06:49:13 am by levideo »