Author Topic: Zentyal 2.2 "zarafa" to Zentyal 3.0  (Read 1432 times)

Zolibee

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Zentyal 2.2 "zarafa" to Zentyal 3.0
« on: December 04, 2012, 03:32:06 pm »
Sziasztok!

Zentyal 2.2 -ről szeretnák átálni Zentyal 3.0 -ra

Azt szeretném megkérdezni, hogyan tudom átenni a levelezést egy az egyben?
Megcsinálom a mysql dumpot, tudom hol vannak a csatolmányok, de mikor átviszem beimportálom, és elkezdem felvinni a felhasználókat, akkor vagy nem az ő levelei nyílnak meg vagy üres lesz
a levelezője.
Szeretném későbbiekben a lefordított webapp beépülőt használni, ez is teljesen ingyenes modul?
S mikor lesz kész a fordítás? Vagy ha kész akkor frissítéskor automatán beteszi vagy külön kell telepíteni?

Próbáltam amúgy a Zarafa Migration Toolt is , de sajna nem sikerül a szerverhez kapcsolódni, hibát dob rá, mert nem lenne rossz ki pst majd vissza...
Bár nem tudom akkor megcsinálná e a felhasználókat vagy az a rész hogyan működne..

Köszönöm a válaszokat előre is..

Üdv;
N.Z

« Last Edit: December 04, 2012, 03:52:47 pm by Zolibee »

Tibor Balázs

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Zentyal 2.2 "zarafa" to Zentyal 3.0
« Reply #1 on: December 04, 2012, 06:43:47 pm »
Nem lehetne ezt úgy csinálni, hogy a windows kliensre feltelepíted a 2.2-ben lévő zarafa migration toolt, majd pst-be archiválsz.
Ha ez megvan akkor a 3.0-hoz valőt teszed fel és importálod az előbb kiexportált pst-t?

Zolibee

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Zentyal 2.2 "zarafa" to Zentyal 3.0
« Reply #2 on: December 05, 2012, 12:56:39 pm »
Szia Tibi!

Ez volt nekem  is a tervem. Feltettem a Zarafa szerverhez megfelelő migrációs toolt, a zarafaclientel együtt , a szerveren nem tudom kell e de feltettem a zarafa-licensed-et is.
Majd próbáltam kapcsolódni és hibára futott " Connecting To Zarafa Failed 0x80040115 "

Nem tudom esetleg szerver oldalon kell e még beállítani valamit? Ez a migrációs program gondolom nem függ a zarafa licenszel össze?

Segítségeteket előre is köszönöm..

Üdv;
N.Z  ::)

Szemy

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 44
  • Karma: +0/-1
    • View Profile
Re: Zentyal 2.2 "zarafa" to Zentyal 3.0
« Reply #3 on: December 06, 2012, 08:29:50 am »
Nekem is hasonló gondom volt, de nálam kiderült hogy a licensed nem fut ezért újra indítottam onnan ment rendesen.

Zolibee

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Zentyal 2.2 "zarafa" to Zentyal 3.0
« Reply #4 on: December 06, 2012, 12:58:13 pm »
Szia!

Nekem fut, a licesed, ezért nem értem, a legújabb tools-t használod, vagy azt szetted le ,mint amelyik zarafa fut nálad?
Nem tudom mi lehet a baj, valakinek valami ötlet? Belőttem a admin jogú mail fiókot is, de semmi, s valami kapcsolati hiba ez a kód ha jól tudom.


Szemy

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 44
  • Karma: +0/-1
    • View Profile
Re: Zentyal 2.2 "zarafa" to Zentyal 3.0
« Reply #5 on: December 07, 2012, 09:56:28 am »
Zarafa -val azonos verziót szedtem le...
 Zarafa Windows Client is telepítve van ?

Zolibee

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Zentyal 2.2 "zarafa" to Zentyal 3.0
« Reply #6 on: December 07, 2012, 02:09:03 pm »
Igen , telepítve van..

Melyik outlook verziód van, 2003 , 2007 ? vagy mivel próbáljam meg?
Jó lenne nekem a sima mysql dumpos sztori is csak akkor azt kéne tudni hogyan kapcsoljam össze az újonnan felvett felhasználókkal..
Mert a 3-asban új szelek fújnak ebben a témában...

 8) 8) 8)



Szemy

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 44
  • Karma: +0/-1
    • View Profile
Re: Zentyal 2.2 "zarafa" to Zentyal 3.0
« Reply #7 on: December 07, 2012, 10:05:36 pm »
ŐŐ 2010 -el de az nem a legjobb választás még ... :)
domain nevet vagy ip írsz a címhez ha az előbbi a névfeloldás működik-e rendesen ...
azért kérdezem mert más nem jut eszembe és nekem nagyon szépen működött...

Zolibee

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Zentyal 2.2 "zarafa" to Zentyal 3.0
« Reply #8 on: December 10, 2012, 02:18:51 pm »
Ip-vel próbálom, beadom még a dafault portot is :) , próbáltam minden féle verzióban ,de csak a hibát dobja.
Még az is érdekes kérdés lenne , ha simán sql dumpolok , akkor le kell állítani a szolgáltatásokat, pl zarafa server, smtp szolgáltatás, vagy on the fly kimenti menet közben?
+ miket kell még menteni a /ETC mappából?
S ezeket ha átteszem egy új szerverre akkor újra tudom építeni maradéktalanul?

Nagyon érdekel a dolog jó lenne a levelezést feltenni egy Zentyal/zarafa párosra..

Azonban ismernem kell a full backup részt és a restore-t is ki szeretném probálni...
Látnom kell hogy is megy végbe..:)


Zolibee

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Zentyal 2.2 "zarafa" to Zentyal 3.0
« Reply #9 on: December 11, 2012, 04:05:27 pm »
Sziasztok..

Végre addig eljutottam, hogy a 3-as Zentyal-al sima ügy a kapcsolódás.
Hogy tudom a 2.2-es zentyalon elindítani a SOAP-ot ami kell a kapcsolat létrehozásához.
Vagy ez csak a 3-as tól elérhető opció?

Vagy esetleg valami egyedi tűzfal beállítás van?

« Last Edit: December 11, 2012, 04:39:04 pm by Zolibee »