Author Topic: DHCP + statikus ip  (Read 1371 times)

csicsa

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
DHCP + statikus ip
« on: November 27, 2012, 10:45:37 pm »
Sziasztok!

Nem boldogulok a fentivel.

Van egy 192.168.0.100 tól 192.168.0.200 ig tartó címtartomány amiből a DHCP osztja a címeket.
A 200 feletti címeket statikusnak szeretném beállítani.
A DHCP beállításoknál a statikus IP cím résznél próbálkoztam.
Hozzáadás, network objektum létrehozását kéri , csináltam egyet proba néven, adtam hozzá egy tagot proba1 néven 192.168.0.201 /32 címmel.
MAC címet csak opcionálisan lehet megadni.

Szóval nem igazán értem, hogy honnét fogja tudni hogy melyik gépnek kell ezt a fix címet kiadnia.
Lehet hogy nem is MAC alapján, hanem pl. gépnév alapján dolgozik. Vagy hol kell MAC címet megadni?
Valaki világosítson fel.
Köszi.

Tibor Balázs

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: DHCP + statikus ip
« Reply #1 on: November 27, 2012, 11:23:45 pm »
Szia! Próbáld ki, hogy megadod neki az objektumnál a MAC címet. Mi történik?

csicsa

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: DHCP + statikus ip
« Reply #2 on: November 29, 2012, 12:04:03 pm »
Megoldva. Köszönöm.

Aki hasonló dolgot szeretne csinálni.
Csak akkor működik a fix IP cím használat, ha
1. azok a címek nincsenek a DHCP vel kiosztott tartományban
2. a hálózati objektumoknál létrekell hozni hogy milyen gépnév milyen IP címmel és ami nem volt nekem egyértelmű be kell írni a MAC címet az hiába opcionális a kitöltési lehetőség.
Innét már megy.