Author Topic: FATAL: Couldn't connect to samba LDAP server  (Read 7660 times)

FarquahrWindsor

  • Guest
Re: FATAL: Couldn't connect to samba LDAP server
« Reply #30 on: October 08, 2012, 03:18:28 pm »
I know its not all platforms and all iso's but 12.04.1 32 bit vmplayer all ok.

peter_b

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: +4/-1
    • View Profile
Re: FATAL: Couldn't connect to samba LDAP server
« Reply #31 on: October 08, 2012, 05:52:51 pm »
Yes, works great.
I was struggling for weeks with this problem thinking it was Zentyal.
I'm happy now to finally setup my server.

pepechuga

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: FATAL: Couldn't connect to samba LDAP server
« Reply #32 on: October 09, 2012, 06:30:23 pm »
I've installed the 32-bit iso on VirtualBox with success. Then I've installed (three times, varying the method) the same iso on a physical machine without success. The problem appears always that the File Sharing module is selected. Also I've installed the 64-bit iso on VirtualBox with no problems.

FarquahrWindsor

  • Guest
Re: FATAL: Couldn't connect to samba LDAP server
« Reply #33 on: October 09, 2012, 06:49:06 pm »
I think we might have to start listing exactly what hardware, iso and version an vm or not.

As this is one of those horrible errors that is sporadic and possibly a combination of  attributes.

If the community gets a good install it might be welcomed that you post hardware and iso and version.

Haven't a clue really apart from collating data about good and bad installs.

Me being paranoid I thought maybe the devs where shifting repo's or doing some spring cleaning but as I say haven't a clue.
« Last Edit: October 09, 2012, 06:56:35 pm by FarquahrWindsor »

benronlund

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: FATAL: Couldn't connect to samba LDAP server
« Reply #34 on: October 14, 2012, 11:37:50 pm »
Yes I've been getting this same error for 3 days now... I've tried installs from the official and beta .iso, I've been installing the 32bit .iso on vmWare Workstation 9 and Virtualbox (latest). I have not tried installing from ubuntu 12.04 (although I checked the md5 on the official). If I'd read this earlier I would have tried installed on bare metal as well. Will get back to this later.
« Last Edit: October 14, 2012, 11:39:37 pm by benronlund »

nicolasdiogo

  • Forum Moderator
  • Zen Samurai
  • *****
  • Posts: 263
  • Karma: +3/-0
  • a pessimist, but trying out optimism
    • View Profile
    • BrainPowered Business Intelligence Consultancy - UK
Re: FATAL: Couldn't connect to samba LDAP server
« Reply #35 on: October 24, 2012, 04:14:07 pm »
could you tell if you have PROXY module installed and enabled?
my opinions and suggestion expressed on this forum are my own as a user.
please note that i am not part of the Zentyal Development Team

www.brainpowered.net - supporting open-source Business Intelligence in Europe

benronlund

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: FATAL: Couldn't connect to samba LDAP server
« Reply #36 on: October 24, 2012, 11:08:47 pm »
NO I've never played with PROXY. I did get this to work eventually by installing NTP DNS and Users and Groups first. Configuring as much as I could, promptly rebooting and installing SAMBA. NTP wasn't working for me until I changed my timezone to something official. DNS also wouldn't allow me to add the hostname until I restarted it.

blitzkin

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: FATAL: Couldn't connect to samba LDAP server
« Reply #37 on: February 19, 2013, 03:13:28 am »
based on the last reply of this thread:  Reply #36 on: October 24, 2012, 11:08:47 pm

Is this issue already resolved? seems until now i encounter this problem..

TwinkE

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: FATAL: Couldn't connect to samba LDAP server
« Reply #38 on: March 08, 2013, 02:05:16 am »
I had this issue yesterday with a fresh ISO install of 3.0.  I selected all the modules I wanted to install when I was initially configuring the server and ended up with that error(File sharing version 3.0.14).  I reinstalled from the ISO yesterday, installed network, ntp, users and dns without updating anything.  Selected use PAM under user and groups, rebooted and installed File Sharing(version 3.0.15).  I was able to make a test user, group and share today and it appears to work ok.

rcarney

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: FATAL: Couldn't connect to samba LDAP server
« Reply #39 on: November 10, 2013, 02:21:48 am »
I just installed 3.2 to virtual box on windows 7 x64.  Seems to be working except for certificates.

BrettonWoods

  • Guest
Re: FATAL: Couldn't connect to samba LDAP server
« Reply #40 on: November 10, 2013, 04:23:43 am »
Yeah its very strange as we have two threads going at the moment.

http://forum.zentyal.org/index.php/topic,18554.msg73087.html#msg73087

Some work some don't. Its virtual and virtual box is either the most popular or worst culprit.

There are various spurious posts on the internet and I thinks its Samba4 rather than anything Zentyal have introduced.

I did a search for smbd/server.c:115(sig_term) and quite often virtual machine is mentioned. But its such a weird combinational fault that it could even be the driver set or somethin.

People are being hit with it and then others are not. What are you running on?