Author Topic: Cant create new users because quota  (Read 4175 times)

Mittelerde

  • Zen Warrior
  • ***
  • Posts: 146
  • Karma: +8/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #30 on: June 16, 2012, 11:17:15 pm »
I got the same problem

1 Master
5 Slaves

when i create a new user i get the message -> Cannot set quota to 0
and the user is created in the master machine and synced to the slaves
i cant configure the new user on the slaves - i get a error message

Sorry, an unexpected error has occurred Unknown error at EBox::SambaLdapUser::_getAccountFlags Referral received

zentyal is up to date
Core version 2.2.7

*edit*

with replacing UsersAndGroups.pm with the attached file http://forum.zentyal.org/index.php/topic,11007.msg44872.html#msg44872
user creating, sync, domain login - with slaves works ;)


« Last Edit: June 18, 2012, 11:21:01 am by Mittelerde »

psauxw

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 29
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #31 on: June 21, 2012, 08:08:48 pm »
I still got the problem and kinda lost hope to find a solution so I was wondering if there would be a quick and safe way to copy all my configuration on a new fresh zentyal installation?

I have : users, shares, DHCP reservation via network objects, 3 v-lan.

I think that's about it.

Thank you for your time again

psauxw

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 29
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #32 on: June 25, 2012, 03:05:06 pm »
bumping this for a new week =P

moebius

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #33 on: June 26, 2012, 01:23:47 pm »
Same problem here in 4 diferent deployments. Quite annoying.  :'(

psauxw

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 29
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #34 on: June 26, 2012, 05:39:23 pm »
yes, i really don't know when this happened but i'm just really happy that i didnt migrate my users to use the domain else i would be in deep crap

wilhelmdup

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 43
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #35 on: July 17, 2012, 09:56:09 am »
Any new developments on this problem?

Mittelerde

  • Zen Warrior
  • ***
  • Posts: 146
  • Karma: +8/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #36 on: July 17, 2012, 12:03:29 pm »
I update UsersAndGroups to 2.2.7

add new User - Quota error (master)
Sync to Slave works, but i cant configure the user on slaves
Sorry, an unexpected error has occurred Unknown error at EBox::SambaLdapUser::_getAccountFlags Referral received

replaced  UsersAndGroups.pm on the MasterHost

add new User - No Error (master)
Sync to Slave works and i can configure the user on slaves (Except Quota)

Problem still exist with UsersAndGroups 2.2.7

1 Master
5 Slaves
all up to Date
« Last Edit: July 17, 2012, 12:12:20 pm by Mittelerde »

rafaelmbaez

  • Zen Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #37 on: July 24, 2012, 10:07:49 am »
I cant believe this is not fixed, and I having the same problems again.

Cant create users, quota error appear, but the user cant login in a computer in the domain.

We need a fix of this asap.

Javier Amor Garcia

  • Zentyal Staff
  • Zen Hero
  • *****
  • Posts: 1225
  • Karma: +12/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #38 on: July 24, 2012, 11:47:41 am »
Sorry, it seems that we don't backported the fix to the 2.2.X series. We will release a new zentyal-users packages ASAP, I think it will be available on one or two days.

meanwhile you can follow this steps to hotfix 2.2.X installations.

- Open the file /use/share/perl5/EBox/UsersAnsGroups.pm
- In the whereabouts of line 1227 you will find this:

Code: [Select]
    if ((not defined $afterQuota) or ($quota != $afterQuota)) {
        throw EBox::Exceptions::External(
            __x('Cannot set quota to {userQuota}. Please, choose another value',
               userQuota => $userQuota)
           )
    }

- Comment out or remove this section
- Execute 'sudo /etc/init.d/zentyal pache restart'

Javier Amor Garcia

  • Zentyal Staff
  • Zen Hero
  • *****
  • Posts: 1225
  • Karma: +12/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #39 on: July 24, 2012, 11:49:26 am »
Quote
Sorry, an unexpected error has occurred Unknown error at EBox::SambaLdapUser::_getAccountFlags Referral received

This has nothing to do with this problem, it is caused by a synchronization problem between master and slave.  Check the connection between them and rejoin the slave if it continues.

Mittelerde

  • Zen Warrior
  • ***
  • Posts: 146
  • Karma: +8/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #40 on: July 24, 2012, 05:20:47 pm »
Quote
This has nothing to do with this problem, it is caused by a synchronization problem between master and slave.  Check the connection between them and rejoin the slave if it continues.

 Hello
 If i create my new users with the quota error i got this message on slaves
 Sorry, an unexpected error has occurred Unknown error at EBox::SambaLdapUser::_getAccountFlags Referral received
 If i create my new users with the fix above (no quota) - sync work and i can configure my users on slaves
 I think the quota error on the master is responsible
 
 thanks ;)
 

Javier Amor Garcia

  • Zentyal Staff
  • Zen Hero
  • *****
  • Posts: 1225
  • Karma: +12/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #41 on: July 25, 2012, 08:55:37 am »
The fix has been published for 2.2.X series. The package is zentyal-users version 2.2.8

Javier Amor Garcia

  • Zentyal Staff
  • Zen Hero
  • *****
  • Posts: 1225
  • Karma: +12/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #42 on: July 25, 2012, 08:56:55 am »
I think the quota error on the master is responsible


Then you must be right. This error must also be fired with the quota error. You can try with the new package and see if it works

christian

  • Guest
Re: Cant create new users because quota
« Reply #43 on: July 25, 2012, 10:18:05 am »
The fix has been published for 2.2.X series. The package is zentyal-users version 2.2.8

FYI, I applied this update this morning using Zentyal GUI  8)  but my system became unresponsive  :(
No more access to Zentyal GUI and slow access to internet  ???
I tried to find what was wrong. Nothing special except maybe more error messages in /var/log/zentysal/error.log...
Well, I will have to look at this later but the urgent aspect was to ensure internet access was running smoothly. So I decided to reboot Zentyal server.
What a wrong idea  :(
It took quite a lot of time before I could SSH and access GUI. Then no internet access. I was wondering why until I discovered that both my external interfaces were not enables in the /network/gateway menu  >:( >:( >:(

Javier Amor Garcia

  • Zentyal Staff
  • Zen Hero
  • *****
  • Posts: 1225
  • Karma: +12/-0
    • View Profile
Re: Cant create new users because quota
« Reply #44 on: July 25, 2012, 10:24:31 am »
Christian, you only upgraded zentyal-users or they were more packages included in the upgrade?.

If you are not sure you car peruse the /var/lib/zentyal/software.log file